המלכודת של "שלום בית": הרומן החשאי של נטע נחשף בחניון הקניון
יואב גילה שאשתו מנהלת רומן ממושך עם המנהל שלה, אך היא התעקשה על טיפול זוגי כדי להציל את הכתובה. חוקר פרטי שנשלח למשימה תיעד נשיקה לוהטת בצהרי היום וביקור לילי בפנטהאוז, שהובילו לקריסת הגרסה שלה בבית הדין

פגשתי את יואב בבית הקפה הצמוד למשרדה של עורכת הדין המייצגת אותו. יואב נמצא בהליכי גירושים, ועורכת הדין שלו היא שערכה את ההיכרות בינינו. יואב החל את הליך הגירושים מאשתו, נטע, לפני כשנה. לפני מספר חודשים הוא עזב את הבית, ומאז הם חיים בנפרד.
המשבר החל לאחר שיואב גילה שנטע ניהלה רומן ממושך עם המנהל שלה - גבר עשיר וגרוש שידע לפנק אותה ולרכוש את לבה. יואב סיפר לי שבאותו הערב שבו הציג בפני נטע את המכתב האלמוני שקיבל (ככל הנראה מאחת "הנשמות הטובות" במקום עבודתה), היא הודתה מיד ולא הכחישה את הדברים. נטע טענה שדווקא מצב הזוגיות הרעוע ביניהם הוא שדחף אותה לרומן הדיסקרטי. היא ביקשה סליחה והתחננה בפני יואב שיאפשר לשקם את יחסיהם. יואב הודה שבמשך כמה ימים אכן שקל את העניין, אך לבסוף החליט שהדבר חזק ממנו ופתח תיק גירושים.
כבר בתחילת התהליך נצמדה נטע לטענה ולדרישה ל"שלום בית". ליואב לא היו הוכחות מוצקות לרומן - מכתב אלמוני אינו מספיק, וההודאה של נטע באותו הערב לא הוקלטה על ידיו. מטרת הפגישה שלנו, הסביר לי יואב, היא להשיג ראיות שיוכיחו שנטע עדיין נפגשת עם המנהל שלה, על אף דרישותיה לשלום בית - דרישה הנובעת משיקולים טקטיים-משפטיים. עורכת הדין של יואב ביקשה הוכחות ותמונות שיעידו שנטע ממשיכה ברומן וכי דרישתה לשלום בית אינה נעשית בתום לב.
בתחילת החקירה אספנו מידע ראשוני על נטע ועל המנהל שלה. לאחר ניתוח הנתונים מיפינו מספר הזדמנויות שבהן השניים עשויים להיפגש. בשני ימי המעקב הסמוי הראשונים לא השגנו ממצאים חד-משמעיים; ראינו מפגש משותף שלהם עם לקוח בבית קפה, שבסיומו חזרו שניהם לעבודה. מהמפגש הזה לא ניתן היה להוכיח קשר רומנטי ביניהם.
בפעילות השלישית נראתה נטע נוהגת ברכבה ויוצאת מחניון מקום עבודתה. במקביל נראה המנהל נכנס לרכבו ונוסע בעקבותיה. נטע הגיעה לחניון של קניון סמוך למקום העבודה, רכבו של המנהל עצר לידה, והיא עברה לרכבו. השניים נראו מתנשקים בלהט, המנהל ליטף את שערה והם החלו בסיעה. כעבור כחצי שעה הגיעו לכתובת מגוריו של המנהל, דירת פנטהאוז באזור השרון, ונכנסו לחניון התת-קרקעי. עוקב מהיר נכנס לתוך הבניין וזיהה את שניהם נכנסים לדירה.
כעבור חמש שעות, סביב השעה 22:00, נראו השניים יוצאים מהחניון ונוסעים חזרה לכיוון הקניון. במהלך הנסיעה נראתה נטע מלטפת ללא הפסקה את עורפו של המנהל. הפרידה הייתה מהירה; השניים התנשקו שוב, נטע חזרה לרכבה ונסעה לביתה.
שוחחתי עם יואב - הפעם יש לו ממצאים חד-משמעיים. יואב הופתע לקבל למחרת בבוקר שיחת טלפון מנטע, ששאלה אם הוא מקבל את הצעתה לנסות בכל זאת טיפול זוגי משותף במסגרת דרישתה לשלום בית. יואב לא התקשה להתמיד בסירובו והפנה את נטע לעורכת הדין שלו להמשך ההליכים המשפטיים. בדיון שנערך כעבור מספר שבועות הוצגו הממצאים, ודרישתה של נטע לשלום בית הוסרה ונעלמה במהירות. תקוותה לנסות ולקבל את סכום הכסף הגבוה שנקבע בכתובה ירדה מהפרק ונשכחה.