mako
פרסומת

המעקבים החשאיים של הטכנאי בזמן העבודה

איציק, בעל עסק מצליח בתחום המחשבים, נאלץ להתמודד עם נזקים משמעותיים ללקוחות ולמוניטין העסק לאחר שגילה כי אחד הטכנאים שלו, ירון, עסק בעניינים אישיים במהלך שעות העבודה. הוא החליט לשכור את שירותיו של חוקר פרטי על מנת לברר מה מעסיק את ירון, והממצאים היו חד משמעיים

גולן פנחס
mako
פורסם: | עודכן:
מעקב
מעקב
הקישור הועתק

איציק הוא בעלים של עסק מצליח בתחום המחשבים, בית העסק ממוקם באזור השרון, ועוסק במכירה, שיווק ושרות מחשבים. נפגשנו בבית קפה בהרצליה, שם הוא תיאר בפניי את פעילות העסק שלו ואת ההתפתחות הגדולה בשנים האחרונות. לדבריו, כיום הוא מעסיק חמישה צוותי טכנאים, המספקים שירותי התקנת מחשבים חדשים ושירות תיקונים בבתי הלקוחות. איציק המשיך וסיפר שבחודשים האחרונים נמצאו לא מעט תקלות ותלונות מצד לקוחות על השרות שאותו הם מקבלים מירון, אחד הטכנאים בעסק. לרוב היה מדובר באיחורים בהגעה לבתי הלקוחות, ולפעמים גם בביטולים, ממש לפני ההגעה שתואמה מראש.

לדברי איציק, הוא דיבר עם ירון כבר כמה פעמים והעלה בפניו את תלונות הלקוחות, ירון תמיד השיב, שבגלל לחצי זמן הוא לא מספיק לעמוד בלוח הזמנים שנקבע. איציק המשיך וסיפר, "לפני כמה ימים תואמה ללקוח התקנת מערכת מחשבים, והמשימה הוטלה ירון. למחרת יום ההתקנה הבנתי ממנהל המעבדה שירון התקשר ללקוח חצי שעה לפני המועד שנקבע להתקנה, וביקש לדחות אותה. הלקוח כעס וסירב בתוקף. ירון הגיע באיחור של שעה וחצי. לדברי הלקוח, העבודה נעשתה בחופזה וחוסר מקצועיות. הלקוח התקשר הבוקר וביקש לבטל הזמנה של 12 מחשבים ניידים נוספים...". לדברי איציק, הנזק שנגרם הוא עצום, מאחר ומדובר בלקוח חדש וחשוב במיוחד. "התייעצתי עם עו"ד לדיני עבודה והחלטתי לפטר את ירון. העו"ד המליץ לאסוף מידע מרשיע עליו, שישמש עילה לפטרו. אני רוצה לדעת מה ירון עושה בכל רגע שהוא נמצא בעבודה ומדוע לוח הזמנים שלו פתאום עמוס וצפוף כל כך..".

קיבלתי מאיציק מידע על סדר היום של ירון, הרכב שבו הוא נוסע ורשימת הלקוחות שאליהם הוא צריך להגיע בכל יום. איציק הוסיף מידע, שלפני כמה חודשים, אחד העובדים סיפר לו, שירון מתעסק עם אחת העובדות בעסק, איציק אמר "העיסוקים האלה לא מעניינים אותי, אני לא אשתו ומה שהוא עושה בחייו האישיים לא רלוונטי לגביי. אותי מעניין התפקוד המקצועי שלו". כעבור כמה ימים החל צוות בלשים לעקוב אחר ירון, בשעה תשע בבוקר ירון יצא ברכבו מחניית העסק והחל בביקורים בבתי הלקוחות. ירון הגיע לכמה בתי לקוחות, לקראת אחר הצהריים חזר לבית העסק וכעבור שעה קלה נסע לביתו.

ביומיים הבאים המשכנו בפעילות, ירון ביצע את המוטל עליו בבתי לקוחות, אך משהו בכל זאת נראה יוצא דופן. ירון הגיע במהלך היומיים לרחוב מסוים, שלא הופיע בסדר היום שלו. הוא עצר בצד הדרך ונראה מתצפת לעבר המשך הרחוב. בשני הימים, הוא עצר בדיוק באותה נקודה ובאותה שעה, מ- 15:00 ועד 15:45, בסיום המשיך בנסיעה, ביקר בעוד בתי לקוחות וחזר לבית העסק. ביום הפעילות הרביעי הסיפור התחיל להתבהר... ירון ביקר בבתי לקוחות בשעות הבוקר, ובשעת צהרים הגיע שוב לכתובת הלא ברורה, החנה את הרכב, ונכנס לבית פרטי.

בחקירה קצרה זוהו בני המשפחה שמתגוררים בכתובת. כעבור כשעתיים ירון יצא מהבית, נכנס לרכב שלו, ביקר בעוד שני בתי לקוחות וחזר לבית העסק. בשיחה עם איציק, שהיה המום מהמידע, הבנו מיד שמדובר בכתובת המגורים של חגית, שעובדת בהנהלת החשבונות של העסק. איציק ידע לספר שיש היכרות בין המשפחות של ירון וחגית, אך ממש התקשה לעכל את המידע. בשלב זה הבנו שירון הגיע לתצפת על ביתה של חגית בימים הראשונים, ככל הנראה כדי לראות אותה שבה הביתה. אולי היחסים ביניהם סובלים ממשבר אמון... איציק ביקש שנמשיך לעבוד ולבסס את המידע. הוא דאג להדגיש שהעניין האישי כלל אינו מעניין אותו, אלא ההתמקדות בעובדה שהעיסוקים אישיים גורמים לירון לפגוע בלקוחות העסק, ומייצרים נזקים בלתי הפיכים.

במהלך כמה שבועות עקבנו אחרי ירון בימים לא רצופים. האמת היא שהיחסים בינו לבין חגית כלל אינם ברורים. מצד אחד, הם מנהלים קשר רומנטי ואף נראו נפגשים באחד הימים בצימר דיסקרטי למשך שעתיים, מצד שני, הם נפגשים גם בביתה, באמצע היום, באחת הפעמים, בעלה של חגית אפילו הגיע לבית בזמן שירון היה שם, בפעם אחרת נראה ירון מקפיץ את בתה של חגית למתנ"ס שכונתי. כנראה שיחסי החברות בין שתי המשפחות משמשים כיסוי טוב לרומן שמתקיים בין ירון וחגית, ממש מתחת לאף של בני הזוג שלהם... התצפית של ירון על ביתה של חגית ללא הפסקה מעיד ככל הנראה, על חוסר האמון של בניהם. ירון היה ממתין סמוך לביתה של חגית, עד שהיא הייתה מגיעה בסביבות שלוש וחצי, ואז נעלם מהמקום. כאילו רצה לוודא שהיא מגיעה היישר מהעבודה הביתה ורק אז היה ממשיך ביום העבודה.

פרסומת

כאשר איציק זימן את ירון לשיחת שימוע והציג בפניו את הממצאים והתמונות, ירון הציע את התפטרותו באופן מיידי. איציק לא ניסה לשכנע אותו שלא יעזוב. הוא רק ביקש ממנו לשקול אם רומן, מסעיר ולוהט ככל שיהיה, שווה שיהרוס שתי משפחות, בייחוד משפחות קרובות...

הסיפור מבוסס על מקרה אמיתי. שמות הדמויות, כמו גם פרטים נוספים, שונו בכדי למנוע את חשיפת המעורבים. גולן פנחס, חוקר פרטי, בעל משרד "ים חקירות".