mako
פרסומת

עקיצה ב-2 דקות: כך נגנבים מצברים מכלי רכב בדרום

דמיינו לכם את הסיטואציה הבאה: אתם יוצאים בבוקר לעבודה , מניעים את הרכב - אך הוא לא מגיב. פותחים את מכסה המנוע ומגלים שהמצבר נעלם. את הסיטואציה הזו בדיוק חוו לאחרונה מספר תושבים בדרום שהעבירו לידי mako תיעוד של אחד המקרים. "הם עושים את זה כל כך מהר, פשוט להצדיע להם", מספר אחד התושבים

שמעון איפרגן
mako
פורסם:
הקישור הועתק

דן, תושב באר שבע, התעורר לפני כמה ימים בשעת בוקר מוקדמת וכהרגלו תכנן להסיע את ילדיו לבית הספר.

המשפחה נכנסה למכונית, דן ניסה להניע אבל ללא הצלחה. "חשבתי שהמנוע מת ואז ראיתי שיש שבר בחלון השני", הוא משחזר, "פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שגנבו לי את המצבר ורוקנו את הדלק מהמכונית. לאחר מכן התברר שלשכן שלי עשו את אותו הדבר".

בשבועות האחרונים פועלת בבאר שבע כנופיה אשר פושטת באישון לילה על שכונות בעיר וגונבת מצברים מכלי רכב. השיטה פשוטה: שלושה חברי כנופיה פושטים על רחוב כאשר אחד משמש כתצפיתן והשניים האחרים אחראים לפרוץ את הרכב ולגנוב את המצבר.

"הם עושים את זה כל כך מהר, פשוט להצדיע להם. היה לילה אחד שהם רוקנו מצברים כלי רכב מרחוב שלם ועשו מכה של כמה אלפי שקלים", מספר תושב העיר שרכבו נפרץ.

עלות מצבר נעה בין 350 ל-700 שקל ולעיתים אף יותר. את המצברים חברי הכנופיה מוכרים בחצי מחיר בשוק השחור של חלקי כלי רכב ביישובי הנגב והפזורה הבדואית.

משטרת באר שבע פתחה בחקירה בניסיון לאתר את חברי הכנופיה