"ב-15 במאי קיבלנו ממנו הודעה קולית בה הוא אמר לנו שהוא מצטער ושהוא יפגוש אותנו בצד השני – מאוחר יותר, קיבלנו את הטלפון מהמשטרה".

הוריו שלברדלי וויטל  (19), תושב צפון אנגליה, עדיין מתקשים להאמין ולהתמודד עם העובדה המצמררת שבנם החליט לשים קץ לחייו.

בריאיון מרגש לכלי התקשורת בבריטניה, תיארו הוריו של וויטל, כיצד חייו של בנם, סטודנט מצטיין ושחקן כדורגל מוכשר, התדרדרו תוך זמן קצר לכדי חובות והתמכרות לסמים.

ילדותו של וויטל, כך מספרים הוריו, הייתה נורמטיבית לחלוטין: בצעירותו הוא היה תלמיד שקדן ומצטיין, ובשיעורי הספורט הוא הציג את הכישרון שלו בכדורגל ולא הפסיק לדבר על חלומו הגדול לשחק בפרמייר ליג בשורות קבוצתו האהודה מנצ'סטר יונייטד.

עם הזמן, אותו כישרון הוביל לשחק בשורותיה של צ'רנוק ריצ'ארד FC, קבוצת כדורגל המשתייכת לאחת הליגות הנמוכות בבריטניה, ועם ההצלחה המיידית במדי קבוצתו החדשה - החלו לצוץ הבעיות בחייו של הצעיר הבריטי.

 

שורות קוקאין (צילום: Marcos Mesa Sam Wordley, Shutterstock)
עם ההצלחה הגיעה ההתמכרות | צילום: Marcos Mesa Sam Wordley, Shutterstock

בזמן שכיכב בשורותיה של הקבוצה ממחוז לנקשייר, פיתח ברדלי התמכרות קשה לסמים, ומייקל בריידי, חונך במרכז הגמילה שהכיר את הנער, סיפר לאחר מותו כיצד הוא נהג לצרוך כמויות אדירות של קוקאין.

"לילה אחד הוא יצא עם חבר למועדון לילה בליברפול והם צרכו יחד ב-7 גרם של קטמין וקוקאין", סיפר בריידי שהוסיף שאחרי הנפילה לסמים, צצה בעיה חדשה שהקשתה עליו לטפל בצעיר הבריטי.

כמה חודשים לאחר מכן התברר כי וויטל החל לפתח חיבה מסוכנת להימורים, ומהר מאוד מצא את עצמו בחובות עצומים איתם לא הצליח להתמודד, עניין שהוביל לדיכאון קשה ממנו סבל בחודשים האחרונים לחייו: "ברדלי היה מטופל בדיכאון שלו, אבל היה ברור שהתרופות לא עוזרות", סיפרה חברה שביקשה להישאר בעילום שם. "היו מכריחים אותו להיפגש עם רופאים, והוא היה אומר להם שהכל בסדר, למרות שהיה ברור לחלוטין שהוא לא בסדר".

וכך, באחד מימי האביב של השנה שעברה, השאיר הצעיר את אותה הודעה מצמררת בתא הקולי של הוריו ונסע לתחנת הרכבת של ויגאן, שם הוא קפץ לפסי הרכבת בדיוק כשהגיחה מולו רכבת מהירה שנסעה במהירות של יותר מ-150 קמ"ש

היום, חודשים לאחר מותו כיום, אמו של וויטל, דיאן, מדברת על הגורל האכזר של בנה בתקווה שהמקרה שלו ישמש תמרור אזהרה לאחרים מפני הסכנות בהתמכרות לסמים והימורים: "היום אני משתדלת להתמקד בזיכרונות הנהדרים שיש לי ממנו, ולספר את סיפורו לכל מי שרק רוצה לשמוע. חייבים למנוע את המוות המיותר הבא", סיכמה האם בכאב.

במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר נפשי ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו. נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:
·         ער"ן - בטלפון 1201*
·         סה"ר - https://sahar.org.il