A post shared by Alessandra Ambrosio (@alessandraambrosio) on

שאלה: מה אתם עושים כשאתם מוצאים את עצמכם גוועים ברעב במהלך פסטיבל מוזיקה באמצע שום מקום? ובכן, אם התשובה שלכם היא משהו בסגנון של "הולך לאכול אצל השף הפרטי שלי", אז כנראה שאתם שייכים לאותו אחוז של ילדי העשירים שמטריף את אינסטגרם וכולנו כל כך אוהבים לאהוב וגם קצת לשנוא.

בשבוע האחרון, לרגל תחילתו של פסטיבל Burning Man האמריקאי, יצא כריסטופר קמרון לבדוק איך ילדי השמנת של ארה"ב והאלפיון העליון של עמק הסיליקון חוגגים את הטירוף השנתי במדבר הצחיח – אבל לפני שאנחנו נכנסים למאהלי היוקרה שלהם - בואו נענה רגע על השאלה מהו בעצם Burning Man? הסיפור מתחיל בשנת 1986 כשחבורת אנשים נפגשו על חופי סן פרנסיסקו ושרפו דמות של אדם מעץ כרפרנס לסרט הקאלט הבריטי The Wicker Man. 4. שנים מאוחר יותר הם העתיקו את הכנס למדבריות נבאדה ובעצם הקימו פסטיבל שכל כולו מוקדש לביטול המבנה הכלכלי-חברתי. במילים אחרות; באוטופיה שהם הקימו לא תמצאו כסף עוד כל דבר שקשור אליו - זה רק אתם, חברים שלכם, החול, השמש, הכוכבים, המוזיקה ומה שהבאתם איתכם מהבית – אבל לכו תסבירו את זה לאנשים עם מיליונים של דולרים בעו"ש.

A post shared by @sirluke7 on

A post shared by To The Moon (@kingandqueenandbaby) on

זה לא סוד שהפסטיבל הפופולרי הפך במרוצת השנים להתגלמות מפלצתית של התופעות שהוא כל כך נהנה לבקר במקור. כיום, -ה-Burning Man הפך לעוד מקום שבו הייטקיסטים מעמק הסיליקון מגיעים לסגור עסקאות בשווי מאות מיליוני דולרים, ועוד מסיבה שבה הריץ' קידס של אמריקה מתחפשים לדמויות מ'מקס הזועם' ומשלמים 50 אלף דולר בשביל לישון באתרי קמפינג יוקרתיים ואקסקלוסיביים.

"הלקוחות שלי לא נוסעים הנה - הם מוסקים למקום", סיפר קווין לי, שף פרטי באחד המאהלים של האלפיון העליון בפסטיבל. "הם האליטה של האליטה. מדובר בסלבריטאים, מיליארדרים, כוכבי ספורט, יזמים ועוד. הם סומכים עליי שאני אדאג להם 24/7 – בין אם זה להכין להם ארוחה שהייתה זכאית לכוכב מישלן או לדאוג להם בזמן טריפ גרוע על פטריות הזייה". השנה, לי מגיע לפסטיבל בפעם השלישית בשביל לדאוג ל-180 אורחים. לצורך ההפקה הזאת הוא מעסיק 6 עוזרים אישיים ושוכר הר של ציוד שכולל משאית הקפאה, מטבח נייד באורך של 11 מטרים, 53 טריילרים יוקרתיים, מתחם הושבה, מתחם מסיבות ו-4 גנרטורים של 15 אלף אמפר. סך כל התענוג הזה:  כ-250 אלף דולר – וזה עוד לפני השמפניות.

A post shared by Burning Man (@burningman) on

A post shared by Burning Man (@burningman) on

A post shared by Paris Hilton (@parishilton) on

מיותר לציין שרבים מבין אורחי הפסטיבל פחות מתחברים לתופעת מאהלי הריץ' קידס – ובייחוד לעובדה שהם לא מזמינים למדי. כלומר, האווירה הכללית בפסטיבל היא מתירנית, מזמינה ומכניסת אורחים. בשנים האחרונות התקבלו אינספור דיווחים על המתחמים של מארק צוקרברג (המייסד של פייסבוק) וסרגיי ברין (אחד המייסדים של גוגל) שחוסמים את הגישה לאנשים חיצוניים ומסרבים להגיש אוכל או שתייה לאורחי הפסטיבל.

"זה מאוד מוזר לי שאנשים מגיעים ל-Burning Man בשביל סעודות יוקרתיות", סיפר אדם שמגיע לפסטיבל כבר 8 שנים ברציפות. "אוכל זה הדבר האחרון שחשוב בהתכנסות היפהפיה הזו – גם כשאתה רעב תמיד תמצא מתחמים מדהימים שאפשר ללכת אליהם". לטענתו ישנם טבחים עצמאיים שמסתובבים בפוד-טראק'ס ברחבי המדבר ומגישים מזון להמונים בחינם ובהתאם לאופי של ההתכנסות. אף על פי כן, מסתמן שבסופו של דבר הכל עניין של היצע וביקוש, או כפי שקווין לי מגדיר זאת: "אם אתה רוצה את החוויה הטובה ביותר, גם בברנינג מאן, תמיד כדאי שיהיו לך כיסים עמוקים".

(מקור)