התקרחות היא תופעה שמדאיגה הרבה גברים בישראל ולאורך השנים היא רק הולכת ותופסת תאוצה. ד"ר אלכס גינזבורג, מומחה להשתלות שיער בארץ, סיפר כי בעבר 1 מכל 5 גברים בגילאי ה-20 מתמודד עם התקרחות או נשירת שיער – ונכון לשנת 2014, המספר הזה קפץ לכשני שליש. כיום, יש מגוון פתרונות לטיפול בתופעה בארץ, כמו אבקת טופיקס לעיבוי השיער, קעקועים שמדמים זקיקי שיער והשתלות שונות, אך גברים רבים בישראל מחליטים לאחרונה לפנות דווקא לפתרונות של מומחים להשתלות שיער מחו"ל. למה? כי הם מציעים את כל החבילה, ובמחיר זול יותר.

שי לוגסי, מתכנת בן 31 מתל אביב, הוא אחד מהאנשים האלה. ממש לאחרונה הוא חזר מטיפול השתלת שיער בטורקיה, אחרי שהוא מיצה את הפתרונות בארץ. שי מתמודד עם נשירת שיער מאז שהוא בן 19 ומספר שקשה לתאר את ההתמודדות היומיומית עם קרחת לאדם שלא חווה אותה. "אתה מרגיש שווה פחות מאחרים", הוא מספר, "אני הייתי עושה במשך 8 שנים קעקועים, כלומר איפור קבוע, אבל זה לא צומח לגובה ואתה צריך להסתפר כל יום כדי שזה יראה טוב. אתה מנסה כל פעם למצוא פתרונות יצירתיים כדי להסתיר את זה".

במהלך העשור האחרון שי השקיע מאמצים רבים כדי שהשיער שלו יראה טוב אבל לדבריו, לאורך כל הזמן הזה הוא אמר לעצמו: "אם מישהו יצליח להמציא פתרון שיראה טוב וגם יצליח, אז אני מוכן לשלם את המחיר". וכך הוא עשה.

שי לוגאסי (צילום: שי לוגאסי)
שי, מתמודד עם קרחת כבר 12 שנים | צילום: שי לוגאסי

שי, כמו הרבה גברים ישראלים, פנה בסופו של דבר לקליניקה של ד"ר סרקן. הוא שמע לראשונה על טיפולי השיער הללו במכון הקעקועים שנהג לעשות בו את האיפור הקבוע. "יום אחד, החבר'ה במכון דיברו על טיפולים בטורקיה", סיפר שי, "הם אמרו שיש איזה טיפול שמלא ישראלים עושים כי הוא זול. משתילים שיער, הוא נושר אחרי חודשיים ואז השיער מתחיל לצמוח שוב. הם אמרו שיש תוצאות טובות לטיפול הזה". שי מספר שבהתחלה הוא היה סקפטי לגבי ההשתלה הזאת, עד שהוא נתקל בחבר שעבר את אותם הטיפולים וכעבור חצי שנה השיער שלו נראה מצוין. "אחרי זה, נדלקתי", אמר שי, "אמרתי שאני אעשה את זה גם".

הוא יצר קשר עם המרפאה באיסטנבול בשביל לתאם פגישה עם ד"ר סרקן באוקטובר האחרון. "זה לא היה כזה נורא מבחינת העלות הכספית", סיפר שי, "הטיפולים נמכרים בחבילות הכוללת הסעות, מלון ואת טיפולי ההשתלה. זה יוצא בערך 2,500 יורו לשלושה ימים וזה כולל הכל חוץ מהטיסה לטורקיה". השתלת השיער עצמה עולה כמחצית ממה שעולה ההליך בארץ.

הוא מוסיף שהרבה אנשים מרחבי העולם מגיעים לעשות את הטיפולים הללו, וביניהם לא מעט ישראלים. "אני זוכר שאיתי במטוס היו שלושה חבר'ה מהארץ שבאו לעשות השתלת שיער, במלון פגשתי עוד ארבעה", מספר שי, "ביום הטיפול עצמו, אני חושב שהייתי אחד מתוך 16 או 18 ישראלים שהגיעו לעבור את ההשתלה".

כאשר נשאל לגבי טיפולים להשתלת שיער מן הסוג הזה בארץ, שי אמר שניתן להשיג אותם בארץ – אם כי ישנם שני חסרונות מהותיים. "חבר'ה שעושים את הבדיקה בארץ אומרים שהפרוצדורה יקרה יותר וגם משתילים פחות שערות", סיפר שי, "בשורה התחתונה, בטורקיה יש יותר אנשים שמתמחים בטיפול הזה והם גובים פחות כסף".

ההשתלה עצמה, כך מסביר שי, מחולקת לשלושה ימים. ביום הראשון, נפגשים עם רופא שמאבחן את מצב השיער של המטופל. לאחר מכן, הוא מסרטט את קו השיער העתידי, מחליט מאיפה הוא מתכוון לקחת את זקיקי השיער (לרוב, מהצד האחורי של הראש והזקן) ועושה בדיקות דם כדי לוודא שלמטופל אין רגישויות כלשהן.

 

שי לוגאסי (צילום: שי לוגאסי)
טיפולי ה-PRP | צילום: שי לוגאסי

ביום השני, עושים את הניתוח עצמו שאורכו כ-6 שעות. במהלך הניתוח מעבירים באופן יחידני את השיערות מאיזור א' לאיזור ב', ולכן הזמן הרב שלוקח לתהליך. ביום השלישי מנקים ביסודיות את הגלדים באזור ההשתלה ועושים טיפול PRP בשביל לעודד את צמיחת השיער. כחודשיים אחרי הטיפול, השיער שהושתל נושר ואז מתחילה צמיחה מחודשת של השערות.

שי לוגאסי (צילום: שי לוגאסי)
מבחן התוצאה: נראה טוב ומרגיש טוב | צילום: שי לוגאסי

שי עבר את ההשתלה לפני כ-4 חודשים. מאז, הוא כבר עבר את הנשירה הראשונית והשיער שלו התחיל לצמוח. "זה כאילו לא הגיוני עד כמה זה נראה טוב – זה מדהים", מספר שי, "לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות. זה באמת בלתי נתפס".

כאשר הוא נשאל האם הטיפול היה שווה את זה, שי ענה באופן חד משמעי: "ברור שזה היה שווה את זה. מבחינתי, עשרת אלפים שקלים בשביל לטפל במשהו שהשקעת בו כל כך הרבה התעסקות לאורך השנים זאת השקעה נכונה. זה נראה טוב, זה יראה טוב וזה היה שווה את זה".