מ', שייח' מוכר בפזורה הבדואית שבנגב קיבל לפני כשבוע הודעה מוזרה בעברית במסנג'ר מאישה צעירה, יפה ולא מוכרת אשר ביקשה להכיר אותו. "אתה בחור יפה וחכם. אני רוצה להכיר אותך. אין עוד הרבה גברים כמוך בעולם", כתבה האישה.מ', שחגג לא מזמן 70, הוא איש משפחה עם כמה עשרות ילדים, נכדים ונינים שמנהל דף פייסבוק עם למעלה מאלף חברים. הוא כמובן התרגש מהמחמאות והתפתה להמשיך בשיחה.

"אתה בבית?" שאלה הצעירה, והשייח' השיב בחיוב.

בהמשך עברה הצעירה לשלב השאלות האינטימיות. "הייתי רוצה להיות איתך, להכיר אותך מקרוב. אני אתחיל להוריד את הבגדים ותצטרף אליי. תרגיש בנוח", כתבה הצעירה.

מ', אשר נמס מערימת המחמאות שהרעיפה עליו הצעירה חשב לתומו שהיא באמת היא רוצה להכיר אותו, והתחיל להתפשט ולבצע את ההוראות שביקשה ממנו. כמה דקות לאחר מכן הצעירה ניתקה את השיחה ונעלמה. "היא הייתה יפה מאוד ופיתתה אותי לעשות שלל דברים שאני לא עושה בכלל. העברית שלה הייתה קצת בעייתית אבל לא חשדתי בכלום. אחרי שהיא נעלמה שכחתי מזה מכל הסיפור. עברו כמה ימים עד שהבנתי שנפלתי בפח, עקצו אותי ורוצים לסחוט ממני המון כסף", מגלה מ'. "קיבלתי הודעה קולית שצילמו אותי בעירום ואם לא אשלם 60 אלף דולר הם ידאגו לפרסם את הסרטון ולהפיץ אותו בקרב בני משפחתי וחברי לפייסבוק", מספר מ' ההמום.

מי שעומד בראש רשת הסחטנים ומפעיל את הנערות שהתחזו ל"נשים תמימות" כמו זו שדיברה עם מ' שיגר לו את ההודעה המפחידה הבאה: "יש לי את הפרטים של כל אנשי הקשר והחברים שלך. במידה ולא תשלם את הכסף, אפתח דף פייסבוק ואשלח לכל החברים שלך את הקישור לסרטון. אני מציע לך לשלם וכך תימנע מבושות והריסת הבית (הכוונה לפירוק המשפחה)", איים עליו במרוקנית שוטפת.

מ', שהיה על סף התקף לב, לא ישן כל הלילה, ולמחרת גייס את הכסף מחברים ושלח אותו לאחד הסוחטים באמצעות חשבון ווסטרן בנק. "אחרי כמה ימים הבנתי שעקצו אותי, ניגשתי להתלונן בתחנת משטרת רהט והחוקר הפתיע אותי כשאמר לי שחצי מהעיר כבר התלוננו על הסוחטים ורבים נפלו במלכודת הזו", משחזר מ'. "החלטתי להתלונן כי פחדתי שהסוחטים לא יעמדו במילה שלהם ויבקשו עוד כסף. לשמחתי זה לא קרה, אבל ליתר ביטחון מחקתי את דף הפייסבוק שלי".

מ', כאמור לא היה היחיד שנפל ב"במלכודת המרוקאית", ולפניו היו עוד עשרות מתושבי רהט שהתלוננו על כך שנסחטו על ידי חברי הרשת. בכלל, סיפורו של מ' הוא רק אחד מעשרות אלפי ישראליים שנסחטו בחמש השנים האחרונות על ידי אותה רשת מרוקאית מוכרת ונאלצו לשלם על פי הערכות של גורמים במשטרה מיליוני שקלים כדי שסרטוני העירום שלהם לא יפורסמו.

סמי (50), תושב חיפה ואב לשלושה ילדים יצא בזול יחסית מאותה עקיצה בדיוק ונאלץ להעביר לידיחברי הרשת "רק" 10,000 דולר. "באותה תקופה חוויתי משבר בזוגיות. פתאום, באחד הלילות, קיבלתי הודעה מבחורה צעירה שטענה שיש לה סטודיו לאיפור בניס ושאני מוצא חן בעיניה אז זרמתי איתה", נזכר סמי. "היא החמיאה לי ואמרה שאני גבר יפה ובדיוק מה שהיא מחפשת. היא כתבה לי שהיא מורידה בגדים ושהיא רוצה לראות את הגוף שלי. התפשטתי ולא ידעתי שמדובר בנוכלים שמתעדים אותי במצלמה. אחרי כמה שעות קיבלתי הודעה קולית שאם לא אשלם 10,000 דולר בהעברה בווסטרן בנק יפיצו את הסרטון בין כל החברים שלי בפייסבוק וישלחו אותו גם לאשתי. הבנתי שאם אשתי תראה את הסרטון הלך עלי והיא תתגרש ממני. הוצאתי כספים שחסכתי בפיקדון בבנק ושלחתי את הכסף. אחרי כמה ימים נכנסתי לחרדות שהם יסחטו ממני עוד כסף והתלוננתי במשטרה. אמרו לי שלפני כן באו עוד אנשים רבים כמוני ושאין הרבה מה לעשות נגדם".

ובכן, שני הסיפורים כאן למעלה הם הכנה מספיק טובה כדי שתכירו את בירת הסחיטות המינית של גברברי ישראל: העיר המרוקאית Oued Zem שנמצאת במרחק שעתיים וחצי שעות נסיעה מקזלבנקה. עיר פסטורלית וקטנה מאוד שמתוכה פועלים כמה מאות סטודנטים מובטלים ונערות ליווי שבלחיצת מקלדת סחטו וסוחטים מיליוני דולרים מאזרחים ישראלים נואשים, וכך, מעיר מדברית נידחת, הפכה Oued Zem תוך חמש שנים לעיר תוססת בה התושבים נוסעים במכוניות פאר, מקימים אחוזות יוקרתיות, בתי ספר פרטיים, פותחים עשרות בתי עסק לצד לא מעט סניפי בנקים שצצו בעיר כפטריות אחרי הגשם. בנוסף, מספר התושבים בעיר קפץ מכמה עשרות אלפים לכ-150 אלף איש, והשמועה על הכסף קל שאפשר לעשות בסחיטות מיניות פשוטות עשתה את דרכה אל כמה סטודנטים מובטלים שהפכו תוך כמה חודשים למיליונרים.

View this post on Instagram

A post shared by zineddine (@just_zizou) on

(בתמונה: צילום של העיר Oued Zem במרוקו)

"הגעתי לפה לפני שלוש שנים עם 500 דולר בכיס ואחרי שלמדתי את העבודה ואיך מתבצעות הסחיטות, הקמתי עסק משלי. פתחנו דפי פייסבוק פיקטיביים עם תמונות של בחורות שנראות יפות ומושכות, ואני מעסיק גברים שיש להם קולות נשיים. לקחנו תמונות של נשים סקסיות מהאינטרנט ובעזרתן סחטנו גברים מכל העולם, חלק לא קטן מהם מתגורר בישראל. עשיתי מהסיפור הזה מיליונים; יש לי וילה, משרתים ואני נוסע במרצדס חדשה", מספר ל-mako ח'אדר, "בעל עסק" מצליח לסחיטת גברים. "עבדו אצלי גם כמה בחורות צעירות התמקדו בגברים עשירים. הגברים הישראלים, הגרמנים, הסעודים (אלפי אזרחים סעודים נסחטו) והבריטים נחשבים לנאיביים וקלים לסחיטה. הם נופלים מהר מאוד בפח שלנו. אנחנו פועלים לא רק מהבית אלא גם מבתי קפה, מסעדות וחנויות מכולת", חושף ח'אדר.

"אין יום שלא מוגשת אצלנו תלונה על העוקץ המרוקני"

בשנים האחרונות הצטברו במשטרת ישראל מאות תלונות של גברים שאזרו אומץ והחליטו להתלונן על כך שנסחטו על חברי הרשת המרוקנית. "אין יום שלא מוגשת אצלנו תלונה על העוקץ המרוקני", טוען חוקר משטרה המשרת באחת התחנות בדרום הארץ, "זרם התלונות רק הולך וגדל. המסקנה העיקרית שלי מהסיפור הזה היא שאם אתם מקבלים הודעת פייסבוק מאדם שאתה לא מכירים, אל תענו ותחסמו אותו מיד - אל תתפתו כי אחרת תשלמו על כך ביוקר".

על פי גורמים במרוקו, בין חברי הרשת יש גם עבריינים ישראליים המבוקשים על ידי משטרת ישראל בתחום ההונאה והסחר בסמים, מחזיקים בדרכון מרוקני וגרפו בשנים האחרונות כמה מיליוני דולרים. חוץ מ-Oued Zem גם עיר נוספת במרוקו הפכה לסוג של בירת רשתות לסחיטת גברים. במקרה הזה מדובר בעיר Khouribga שבה על פי נתונים שהגיעו לידינו הוגשו כ-420 תלונות, רובן חשאיות וסודיות, של גברים סעודים שנסחטו על ידי חברי הרשת וכן כמה עשרות ישראלים.

עורך הדין מוטי יוסף (צילום: יח"צ/באדיבות המצולם, חדשות)
עורך דינו של השייח' - עו"ד מוטי יוסף | צילום: יח"צ/באדיבות המצולם, חדשות

ביומון המרוקני 'אסבה' חשפו השבוע כי אזרח ישראלי (בעל אזרחות מרוקנית) ואזרח מרוקני נעצרו בגין חשד לסחיטה מינית של גברים מישראל וסעודיה. אותו ישראלי, כך על פי החשד, הקים דף פייסבוק פיקטיבי כשהוא מתחזה לאישה, ואנשי המשטרה המקומית שמו לב כי השניים קיבלו כספים רבים בהעברות מישראל לסניפי בנק דואר ובנקים שונים במרוקו. משטרת מרוקו החליטה לאחרונה להילחם בתופעה שמוציאה שם רע למדינה בעקבות פניות רבות של האינטרפול ודיפלומטים של מדינות זרות. כתוצאה מפעילות המשטרה המרוקאית נעצרו במהלך השנה האחרונה כ-150 חשודים שהקימו עסקים שונים לסחיטת גברים ברחבי העולם והוחרמו מאות מחשבים וציוד טכנולוגי משוכלל. "מדובר בעיקר בסטודנטים מובטלים בשנות העשרים והשלושים לחייהם", מציין מוחמד עבדסמד, נציג משטרת מרוקו בוואדי זם. "הם פועלים בשליחות של עבריינים מקומיים וזרים שמנצלים אותם בגלל שהם שרויים במצוקה כלכלית".

אז מה קורה בישראל? מתברר שגברים ממשיכים ליפול בלי סוף למלכודת המרוקנית, ועו"ד מוטי יוסף המייצג עשרות אזרחים שנסחטו ונאלצו לשלם מאות אלפי שקלים לחברי הרשת מציע שלא לשלם שקל לסוחטים. "אם קיבלתם שיחת טלפון או הודעה מהסחטנים אל תשלמו אגורה. אל תיפלו בפח. תגישו מיד תלונה במשטרה", הציע עו"ד יוסף. "בכלל, הייתי מציע שלא לנהל שום שיחה בפייסבוק עם אנשים זרים,כדי שלא תתפתו ובסוף תאלצו לשלם המון כסף".

מ' מספר היום שהוא למד את הלקח ועדיין משלם את ההלוואה שלקח בסכום של כ-200 אלף שקל מחברים ובני משפחה על הכסף ששילם לסוחטים. "אני למדתי את השיעור שלי ומחקתי לאלתר את חשבון הפייסבוק שלי", מסכם מ' את החוויה הקשה שעברה עליו ומזהיר גברים תמימים מליפול למלכודת שכמעט והרבה את חייו.