mako
פרסומת

האם פוטין הוא האדם העשיר בעולם?

עם ארמון בשווי של כמעט מיליארד דולר, יאכטה ששווה 35 מיליון דולר ועשרות כלי רכב ותעופה שעומדים לרשותו - מומחים טוענים שנשיא רוסיה משאיר אבק למיליארדרים גדולים אחרים כמו ביל גייטס

מערכת ערוץ הגברים
mako
פורסם:
ולדימיר פוטין
ולדימיר פוטין | צילום: ap, ap
הקישור הועתק

ולדימיר פוטין, נשיאה הבלתי מעורער של רוסיה, תמיד נראה לנו כמו אדם שיש לו הרבה במה לשמוח, אבל מומחים בתחום הכלכלה מבקשים לדייק ולומר שיש לו לפחות 200 מיליארד דברים לשמוח מהם - והם בצבע ירוק.

מגזין ה-International Business Times פרסם בשבוע שעבר דברים שאמר ביל בראודר, מנהל הקרן הרוסית, ב-2105 בריאיון ל-CNN. בראודר טען שפוטין השתמש בכוחו הפוליטי כדי לצבור הון: "אחרי 14 שנים של צבירת כח ברוסיה ונוכח כמות הכסף שעשתה המדינה לצד חוסר השקעה כספית בבתי ספר, תשתיות, בתי חולים וכן הלאה - אפשר להבין שכל הכסף הזה נמצא בחשבונות בנק שוויצרי בצורה של מניות וקרנות המנוהלות עבור פוטין וחבריו", אמר בראודר והוסיף שהוא מעריך כי הונו של פוטין שווה 200 מיליארד דולר. לשם השוואה, הונו של ביל גייטס מוערך בכ-85.6 מיליארד דולר.

דירוג האנשים הכי עשירים בעולם של מגזין פורבס אינו כולל מנהיגים בכלל ודיקטטורים ש"מרוויחים את ההון שלהם כתוצאה מעמדת כח" לדברם, ולכן קשה לאנשים להעריך את ההון של פוטין. האנליסט הפוליטי סטנסלב בלקובסקי העריך ב-2007 שהונו של פוטין שווה 40 מיליארד דולר, וב-2012 המספר הזה קפץ להערכתו ל-70 מיליארד דולר.

סופר יאכטה
למה לשחות כשאפשר לעלות על סופר יאכטה שקנה חבר טוב? | צילום: Sinot

למרות שפוטין דואג להוכיח שהוא לא קשור למונופולים שונים במדינה וב-2015 הוא טען שהרוויח רק 118,000 דולר ממשכורתו כנשיא, זה קצת מתנגש עם אורח חייו הראוותני. כך למשל נטען שהוא הקים אחוזת יוקרה בשווי מיליארד דולר ויש ברשותו יאכטת יוקרה בשווי 35 מיליון דולר, שנטען שקיבל במתנה מרומן אברמוביץ'.

יריב פוליטי של פוטין, בוריס נמסטוב, טען בעבר במסמך שפרסם שלמנהיג המדינה יש גישה ל-58 מטוסים והליקופטרים, אוסף שעונים בשווי 500,000 דולר ו-20 ארמונות ובתי נופש. בנוסף, נמסטוב טען שפוטין מתנייד במטוס פרטי בו אסלה שעלותה 62,000 דולר. רוצים לשמוע אם נמסטוב עדיין טוען בתוקף שפוטין מבזבז הון שהשיג בדרך לא ישרה? אתם לא יכולים, כי בכיר האופוזיציה נורה למוות מרכב חולף, במוסקבה לפני שנתיים.

פרסומת
שעוני יהלומים במכירה פומבית. לונדון, 2008
מתפנק בשעונים או לא מתפנק בשעונים? זו השאלה | צילום: אימג'בנק/GettyImages

פוטין כמובן דוחה את כל הטענות הללו ומתעקש שכולם מנסים לחבר בין נקודות בכח וממציאים סיפורים רק כדי לערער על שלטונו ולהדיח אותו. למען ביטחוננו האישי, נסיים בלא לומר מה אנחנו חושבים על כל זה.

פוטין עם קואלה
די נו, רואים שהוא בחור חביב | צילום: Gettyimages IL