כמדי שנה, פורבס ישראל מפרסם בגיליון ראש השנה המורחב שלו את רשימת עשירי ישראל. לראשונה מאז החלה העיתונות הישראלית לדרג את רשימת עשירי ישראל, כל 100 העשירים שווים מעל מיליארד שקל כל אחד. רף כניסה זה מהווה זינוק משמעותי לעומת השנים הראשונות: בשנת 2001, אז פורסם לראשונה דירוג 100 העשירים בישראל, ניתן היה להשתחל לרשימה עם סכום סולידי של 250 מיליון שקלים "בלבד" – בדיוק רבע מהסכום הדרוש השנה. רק בשנה שעברה עמד רף הכניסה לרשימת פורבס על 850 מיליון שקלים.

למקום הראשון השנה, כמו בשנה שעברה, הגיע איל התקשורת פטריק דרהי, המחזיק בין היתר בחברת הוט. דרהי הוא גם המרוויח הגדול השנה, לאחר ששוויו זינק בלא פחות מ-25 מיליארד שקל בשנה האחרונה, בעיקר בזכות זינוק של כ-150% במניית חברת התקשורת אלטיס שבבעלותו שנסחרת בבורסה בהולנד.

טדי שגיא הכפיל את הונו

למקום השישי ברשימה מגיע מיליארדר ההייטק טדי שגיא, שכמעט והכפיל את הונו השנה – מ-8.7 מיליארד שקל ב-2014, ל16.8 מיליארד שקלים השנה. שגיא, בן 43, מסמל יותר מכל את הדור החדש של אנשי העסקים המובילים בישראל. שגיא עשה את הונו בחברת פלייטק, שבנתה פלטפורמות לניהול אתרי הימורים, ומאז ממשיך להשקיע בשורה ארוכה של מיזמי טכנולוגיה, אבל גם בהשקעות מסורתיות. הבולטת שבהם, רכישת המתחם ההיסטורי קמדן מרקט בלונדון, אותו הנפיק לפי שווי של 750 מיליון ליש"ט (כ-4.5 מיליארד שקלים).

פטריק דרהי (צילום: חדשות 2)
הון של 60 מיליארד שקלים. פטריק דרהי | צילום: חדשות 2

אבל שגיא לא עוצר. בשיחה עם פורבס הוא מסמן את היעדים הבאים. "יש עוד דרך ארוכה לפני. הטכנולוגיה מאפשרת לנו דברים מדהימים, הזדמנות שלא היו עד לפני רגע. אנחנו בוחנים לעומק ורואים הרבה השקעות בתחום הפינטק. זהו תחום שיילך ויתעצם כבר בשנים הקרובות, ואנחנו נרצה להיות שם. אנחנו חרוצים מאוד, מאמינים בעבודה קשה, ומקווים לתוצאות טובות".

העשירייה הראשונה:

פטריק דרהי – 60 מיליארד שקלים

אייל עופר – 34.3 מיליארד שקלים

משפחת ורטהיימר – 21.8 מיליארד שקלים

שרי אריסון – 19.9 מיליארד שקלים

ארנון מילצ'ן – 19.9 מיליארד שקלים

טדי שגיא – 16.8 מיליארד שקלים

 עידן עופר – 14.7 מיליארד שקלים

יצחק תשובה – 14.1 מיליארד שקלים

חיים סבן – 13.6 מיליארד שקלים

אדי וסול זכאי – 12.8 מיליארד שקלים