איך שלא נסתכל על זה, הגברים של היום הם לא הגברים של פעם. אף אחד כבר לא יזדעק אם תיתפסו מגלחים חלקים אחרים בגוף מלבד הפנים ולא יצביעו עליכם כשתמרחו קרם לחות. אלא שבתוך כל טרנד המטרוסקסואליות הפורח הזה, ישנם גם לא מעט אמונות שמסתברות כמופרכות למדי. הגיע הזמן להגדיר ממה כדאי להיזהר ומה ממש לא ישפיע על איך תיראו בבוקר.

המיתוס: אם לא תשטוף פנים כל יום, תזיק לעור הפנים

האמת: עודף מים מזיק לעור לא פחות

גבר מתרחץ (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
שניה אחי, שוטף נקבוביות ובא לכדורסל | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אחד מההרגלים הראשונים שמנסים להקנות לנו בתור ילדים הוא שטיפה יומיומית של הפנים. האמונה הרווחת היא שאי שטיפת פנים גורמת להצטברות של לכלוך בנקבוביות העור, וכתוצאה מכך לפצעים, נקודות וכתמים שחורים שיופיעו עליו בהמשך. בפועל, מסתבר, שגם שטיפות תכופות מדי של הפנים במים עשויות להזיק, בעיקר אם במהלכן נעשה שימוש באמצעים גסים כמו ספוג. כתוצאה מהמפגש עם המים נעשה העור מגורה ויבש, והגוף נדרש להפריש עוד יותר שומן כדי לפצות על אובדן הלחות. המינון המומלץ לשטיפות אינטנסיביות של הפנים הוא פעמיים עד שלוש בשבוע. בשאר הזמן הסתפקו בהרטבה קלה כדי להתרענן.

המיתוס: שמפו נגד קשקשים מונע קשקשים

האמת: שימוש בשמפו כזה לאורך זמן יכול דווקא לייבש את עור הקרקפת

גבר חופף (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מה? איך הגיעו קשקשים לשם? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

תכשירים איכותיים נגד קשקשים יכולים בהחלט לעזור לך להפסיק להיראות כמו ניו יורק בליל הכריסמס, אלא שכמו בהרבה מאד מקרים אחרים בחיים הכל שאלה של מינון. שימוש ממושך לאורך זמן בשמפו כזה עשוי דווקא לייבש את עור הקרקפת, ובכך לגרום לתופעה רק להתגבר. רופאי עור ממליצים לגוון בין תכשיר רגיל לבחירתכם לבין שמפו נגד קשקשים, לסירוגין. כל אלה כמובן לא יסייעו לכם בכל מקרה אם לא יגיעו לצד תזונה נכונה, המכילה מרכיבים כמו ויטמין B.

המיתוס: מתח גורם לשיער לבן

האמת: הוא משפיע באופן מינורי על תהליך בלתי נמנע

שלא תבינו לא נכון, מתח הוא גורם שמשפיע בצורה שלילית על הבריאות הכללית של הגוף, וזה כבר מוכח מחקרית. החלק שנמצא בספק הוא זה שטוען שקריזה רגעית עשויה לעלות לכם בשערה לבנה מידית. בפועל מסתבר שמתח לאורך זמן עלול להשפיע על הליך הפיגמנטציה של השיער, אבל האפקט של התהליך נראה רק כעבור זמן רב, בדרך כלל בזמן שבו תהליך ההלבנה אמור להתחיל בכל מקרה.

המיתוס: צחצוח שיניים מיד אחרי האוכל מונע עששת

האמת: זה דווקא מעורר אותה

גבר מצחצח שיניים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מרגיש שיש לי חצי המבורגר תקוע בשיניים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

סיימתם ארוחה טובה? ההיגיון אומר שבשלב הזה כדאי למהר ולנקות את השיניים משאריות האוכל שהצטברו ביניהן. אלא שהאמת היא שפעולה כזו, מיד לאחר ארוחה שכללה מאכלים או משקאות בעלי חומצה (כל משפחת המוגזים, לימון, מיץ תפוזים וכו'), עשויה דווקא לעורר שחיקה של החומר המגן על השיניים ולחשוף אותן לחיידקים. מסיבה זו ממליצים רופאי השיניים להמתין לפחות 30 דקות עד שעה אחרי הארוחה, לפני השימוש במברשת השיניים.

המיתוס: גילוח גורם לשיער לצמוח מהר וסמיך יותר

האמת: הכל בגנים

אחד מהסיוטים הגדולים ביותר בתור מתבגר צעיר ותמים היה הגילוח הראשון. ההבנה הייתה שמיד לאחריו תהפכו לסוג של איש מערות מאיים במיוחד. בפועל מסתבר שהכל פשוט עניין של DNA. אם נולדתם עם גנטיקה של שיער צפוף וסבוך, הדבר נמצא הרבה מעבר לשליטתכם (כלומר, אלא אם כן תשקלו לייזר). לכן אין סיבה לחשוש מגילוח, פשוט להבין שתצטרכו לחזור עליו יותר מאחרים.

המיתוס: כמה שיותר קרם גילוח, יותר טוב

האמת: זה רק מפריע לסכין

יום אחד השכנה הפתיעה אותי (צילום: עודד קרני)
אה רגע, זאת לא מסיכה לפנים? | צילום: עודד קרני

הסוד לגילוח פנים טוב הוא מריחת שכבה דקה ואחידה שתפריד בין עור הפנים לבין הסכין, ותגן עליו. עודף של קרם מונע מהסכין למלא את מטרתה ולהוריד את השכבה הקוצנית שהתנחלה לכם על הפרצוף. חוסר בכמות מתאימה של קרם עשוי לגרום לחתכים ולגירויים לא נעימים של העור, שיגרמו לכם לא לרצות להראות את הפרצוף באף מקום. לכן, חשוב למצוא את נקודת האמצע שתאפשר תוצאות מקסימליות.

המיתוס: קרם לחות נועד רק לאנשים עם עור יבש

האמת: הוא מתאים לכולם

בניגוד למה שניתן היה להבין מהשם המפורש שלו, קרם לחות לא נועד להוסיף לחות לעור. האפקט המשמעותי באמת של הקרם הוא לכידה של המים הטבעיים של העור. מעין מחסום שנוצר בינם לבין העולם החיצון. מה שבכל זאת מומלץ לאנשים עם עור שמנוני הוא לבצע שטיפה יסודית של העור לפני השימוש בקרם. אחרת, כל מה שתלכדו בתוך העור יהיו שאריות של לכלוך ואבק שיישארו שם לאורך זמן.

המיתוס: כובעים גורמים להקרחה

האמת: סתם תירוץ של קרחים

גבר עם זקן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
יופי, כי זה מה מוסיף לי ללוק | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אלא אם כן הצלחתם בדרך כלשהי לכלוא את הכובע החדש שלכם בוואקום על הראש, ולמנוע כל אפשרות של חמצן או דם להגיע אליו – אין מניעה שתסתובבו עם כובע 24 שעות ביממה לאורך 365 ימים. לכובע אין ולא היה שום קשר למצב השיער, לעושרו או לסיכוי שלו להישאר על הקרקפת שלכם. לזה אחראים, כמה אכזרי להודות, הגנים של אבא ואמא.

המיתוס: מומלץ להתגלח בתנועות ארוכות כלפי מטה כדי למנוע גירוי

האמת: דווקא תנועות קצרות יעזרו הרבה יותר

גבר מתגלח (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
היום אני עושה קצוץ | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אם תהיתם מהיכן נולד הסיפור של הגילוח כלפי מטה, הרי שמדובר בכיוון צמיחת השיער. התובנה היא שגילוח בדרך זו הוא יעיל יותר וכואב פחות. אלא שאצל גברים שונים כיוון צמיחת השיער משתנה אף הוא, ולכן לא בהכרח מתאים לתנועה המקורית וגורם לחתכים וכוויות. תנועות ארוכות וחדות נוטות לדלג מעל דפוסי גדילת שיער משתנים,. לכן מומלץ להקפיד דווקא על תנועות קצרות המותאמות לכיווני גדילת השיער המשתנים.

המיתוס: ג'אנק פוד גורם לפצעים בעור

האמת: אין שום קשר

אוכל נקניקייה (צילום: kati1313, Istock)
רגע דוקטור, ולסכרת זה גם טוב? | צילום: kati1313, Istock

כן, שמעתם נכון. אפשר להפסיק לאלתר עם כל מיתוס החצ'קון שגדל בגלל הפסק זמן שטחנתם אתמול בלילה. רוב סוגי האקנה אינם קשורים בשום צורה לסוג כזה או אחר של דיאטה (ומכאן שגם לצ'יפס, פיצה או המבורגר אין השפעה). האחראים האמיתיים לכך הם שינויים ברמת ההורמונים, שינויים גנטיים ולחץ. זה כמובן לא אומר שאם תמשיכו לבלוס זה ייגמר בטוב, אבל פצעים לא יצמחו מזה.

>> 10 מיתוסים על בריאות הגבר שחייבים לנפץ