mako
פרסומת

לזה הם לא ציפו: ההפתעה שחיכתה לשודדים בתחנת הדלק בכביש 6

שלושה שודדים מהפזורה הבדואית הגיעו בשעת לילה מאוחרת לתחנת דלק פז שבכביש 6 ליד בית קמה כשהם חמושים בסכינים, ואיימו על עובדי התחנה. מצלמות האבטחה תיעדו אותם פועלים בביטחון, עוקרים את קופות המזומנים ונראים בטוחים שיצליחו להימלט מהמקום באין מפריע - אך בתוך דקות בודדות השוד הסתיים בצורה מפתיעה שהותירה אותם המומים

שמעון איפרגן​
פורסם:
תיעוד השוד בחנות הנוחות
תיעוד השוד בחנות הנוחות
הקישור הועתק

מצלמות האבטחה בתחנת הדלק פז, הממוקמת צפונית לבית קמה על כביש 6, קלטו אירוע שוד שהסתיים בצורה יוצאת דופן בחודש שעבר. בתחילת הסרטון נראים שלושה שודדים מהפזורה הבדואית מגיעים לתחנה בשעת לילה מאוחרת, כשהם מצוידים בסכינים גדולות, ומאיימים על העובדים שישבו מחוץ לחנות הנוחות.

בנינוחות וברוגע נראים השודדים עוקרים את קופות החנות אחת אחר השנייה. ניכר כי הם חשים ביטחון ולא חוששים שיאונה להם רע, וכי יוכלו להימלט באין מפריע. אלא שרגעים ספורים לאחר מכן נראות שתי מכוניות מגיעות במהירות אל תוך התחנה, ומתוכן יוצאים שוטרים שהתנפלו על השודדים - שנראו המומים.

ממשטרת ישראל נמסר כי השלושה נעצרו על חם במהלך ביצוע השוד, במסגרת פעילות יזומה של לוחמי יחידת ימ"ר מג"ב דרום, בשיתוף תחנת קריית גת ואח"מ מחוז דרום.

חקירה סמויה שהתנהלה בשבועות האחרונים העלתה כי שלושת החשודים - שני בגירים וקטין - פעלו כחוליה מאורגנת שביצעה שורת שודים בתחנות דלק ברחבי הדרום. לפי החשד, הם פעלו כשהם רעולי פנים, עוטים כפפות ומצוידים באלות, מברגים וכלי תקיפה נוספים.

בעקבות מידע מודיעיני על כוונתם לבצע שוד נוסף, נערכו הבלשים למבצע מעצר מתוכנן בתחנת דלק באזור. בליל ה־18 באוקטובר הגיעו השלושה למקום, איימו על העובדים ותלשו קופות מזומנים ורכוש נוסף – אך הופתעו על ידי השוטרים שהיו ערוכים מבעוד מועד ועצרו אותם במקום.

השודדים לאחר המעצר
השודדים לאחר המעצר
פרסומת

עם מעצרם נפתחה חקירה מקיפה ביחידה המרכזית של מג"ב דרום, שבמהלכה נקשרו השלושה למספר שודים נוספים שבוצעו באותה תקופה ובשיטה דומה. לאחר השלמת החקירה הועברו הממצאים לפרקליטות מחוז דרום, שהגישה כתבי אישום נגד שלושת החשודים בגין שוד בנסיבות מחמירות, היזק בזדון לרכוש, ושינוי זהות של רכב או חלק ממנו. בנוסף, הוגשה בקשה לחילוט הרכב ששימש לביצוע העבירות.

במשטרה ציינו כי "לוחמי מג"ב ושוטרי המחוז הדרומי ימשיכו לפעול בנחישות ובמקצועיות לחשיפת עבירות חמורות, לסיכול פשיעה אלימה ולהבאת העבריינים לדין - למען ביטחונם של תושבי הדרום ולשמירה על שלום הציבור".