משטרת המחוז הדרומי של המשטרה התגאתה בימים האחרונים במבצע הגדול אליו יצאה למיגור הפשיעה בנגב והטיפול בפשיעה במגזר הבדואי ובשמירה על ביטחון התושבים באזור הדרום.

למשימה, שהגיעה לאחר ביקורת ציבורית רבה, גויסו כ-600 שוטרים שייועדו לטפל בבעיית הפשיעה החמורה בדרום, אך נראה שכרגע גם זה לא עוזר לתושבי עומר שממשיכים להתעורר מדי לילה לצרורות של יריות שנורות לעבר בתיהם על ידי עבריינים מהעיירה הסמוכה תל שבע.

הלילה נרשם אירוע חריג כאשר משך הזמן שבוצע הירי לעבר הישוב היה ארוך במיוחד. לדברי תושבים בישוב במשך 20 דקות רצופות לא פסק הירי מהישוב הבדואי השכן. "התעוררנו בבהלה והילדים פרצו בבכי", אומר ל-mako תושב היישוב, "יש פה אנשים שלא מוכנים יותר לסבול את הירי ומתכוונים לעזוב את היישוב. אנחנו לא מוכנים שילדינו יהיו בסכנת חיים. בסוף מישהו ייהרג והדם יהיה על ידה של משטרת ישראל".

"כבר שנה וחצי שאנחנו סובלים מירי בלתי פוסק לעבר הבתים שלנו", אומר תושב נוסף, "המשטרה לא עושה כלום. בכל מה שנוגע לביטחון התושבים בעומר - המשטרה נכשלה כישלון חרוץ".

בני, תושב אחת השכונות ביישוב שתיעד את הירי בסרטון כאן למעלה, טוען כי מבחינתו אין לו אמון יותר במשטרת ישראל. "הם (המשטרה) הגיעו לפה למבצע שיימשך כמה ימים, אבל גם עם כמות כזו של מאות שוטרים הם לא מצליחים להפסיק את הירי לעבר היישוב. העבריינים לא סופרים בכלל את המשטרה ויש בתל שבע אלפי רובים ואמצעי לחימה, ומי שמשלם את המחיר הם התושבים שכבר תקופה ארוכה לא ישנים בלילות". 

בעקבות הירי המאסיבי ביומיים האחרונים הגיעו לעומר כוחות משטרה גדולים ואף הועלו מסוקים לאוויר כדי לאתר את מקורות הירי, אך נכון לעכשיו טרם נעצרו חשודים במעשה בדומה למקרי ירי קודמים שבוצעו לעבר היישוב בחודשים האחרונים.

לפני כשבועיים דיווחנו על ירי דומה שבוצע לעבר עומר, טרם המבצע המשטרתי הגדול, ולפני כן על דפוס ירי דומה לעבר היישוב כרמית.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "בעקבות דיווח שהתקבל במשטרה נערכו סריקות באזורים מהם עפ"י הנטען נשמע ירי. משטרת ישראל מנהלת מאבק עיקש ורצוף בעברייני הנשק בחברה הערבית ומדי יום המשטרה מאתרת כלי נשק ואמצעי לחימה ועוצרת עבריינים שעושים בהם שימוש בניגוד לחוק. במשטרה מדגישים שהמאבק המשטרתי המתמשך בעבירות אמל"ח וירי יתבצע ויתגבר כל העת, בכל רחבי הארץ מצפון ועד דרום ובפרט בקרב החברה הערבית. לצד המשך האכיפה והעמקתה, בכדי לטפל בתופעה ולמגרה לחלוטין דרוש טיפול רב מערכתי ושינוי שורשי עמוק מעבר לאכיפה משטרתית. משטרת ישראל תמשיך במאבק הנחוש והבלתי מתפשר נגד עבירות הנשק, ביישובי החברה הערבית ובכל מקום אחר, הכל בכדי לשמור על שלום הציבור וביטחונו".