עבריינים מהפזורה הבדואית ויישובי הקבע בנגב שלרוב גובים דמי חסות מבעלי עסקים, בעלי מפעלים, קבלנים ופיצוציות בבאר שבע החלו בתקופה האחרונה לפתוח "קלובים" -  מועדוני קלפים - בכמה שכונות בעיר. על פי עדויות של תושבי באר שבע שמהמרים במועדונים בניגוד לחוק, עבריינים בדואים מפעילים עליהם לחץ להגיע אליהם.

המשטרה סגרה במהלך השנה האחרונה כמה מועדונים שכאלה בבאר שבע, אבל התופעה עדיין קיימת, ומכניסה לא מעט כסף לעברייני העיר, שכעת יתמודדו עם מתחרים חדשים מהמגזר הבדואי.

"אני רגיל לשחק ב'קלוב' בשכונה ג' בעיר, אך לפני כמה ימים עבריינים מהפזורה הגיעו אלינו וביקשו שנשחק רק אצלם". שחזר ו', מהמר במועדון קלפים. " לא ידעתי שהם פתחו קלובים בעיר. זה היה חדש בשבילי. הבנתי גיליתי שהם עושים מזה הרבה כסף ושמהמרים פוחדים מהם ומשחקים אצלם או בכמה קלובים במקביל כדי להוריד את הלחץ מהם".

ברחבי באר שבע פועלים נכון להיום לפחות 25 מועדוני קלפים גדולים שפועלים בניגוד לחוק. העבריינים הבדואים השתלטו על לפחות שמונה מהם, אך בקרב עברייני ההימורים ישנו חשש שבכוונתם להשתלט על עוד מועדונים לא חוקיים. 

"הם הבינו שזה כסף קל מאוד. שההוצאות על שכר דירה, חשמל, ניקיון וקצת אוכל ל'קלפנים' אז הרווח שלהם הוא מטורף. בכל ערב הם עושים מכל הקלובים שלהם משהו כמו 100 אלף שקל. הם שוכרים דירות גדולות או מבני תעשייה כדי להכניס כמה שיותר מהמרים", הסביר עבריין מקומי, "הם מתחרים בעבריינים היהודים וכבר עכשיו יש חשש שבקרוב יהיה פיצוץ ביניהם".

במשך שנים רבות שלטו ארגוני פשע בעיר ומחוצה על מועדוני ההימורים בבאר שבע, שהופעלו בדרך כלל באזורי תעשייה מרוחקים ממרכז העיר כדי למנוע מהמשטרה לאתר אותם. רובם נסגרו במהלך פעילות מחלק המוסר של משטרת באר שבע.

במשטרת באר שבע ובמשטרת מרחב הנגב סגרו באחרונה כמה קלובים שפעלו ברחבי העיר כולל ביצוע מעצרים של עבריינים מהפזורה הבדואית שגם היו חשודים בגביית דמי חסות. נגד כמה מהם הוגשו כתבי אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. "זו תופעה חמורה מאוד שפוגעת כלכלית במשפחות רבות ומחוללת פשיעה. אנחנו עושים הכל כדי לסגור את המועדונים ולהעמיד לדין את המעורבים", ציין גורם במשטרת המחוז הדרומי.