ר', בת 18 המתגוררת באחד הקיבוצים בנגב, חגגה בסוף השבוע במסיבת פורים בקיבוץ ובסיומה נסעה לביתו של בן זוגה המתגורר בבאר שבע. במהלך הנסיעה, בסביבות השעה 1 בלילה, היא הבחינה בשני שוטרים שהורו לה לעצור את רכבה בצד הדרך.

ר' ירדה לשול הדרך ואז הבינה שלא מדובר בשוטרים אלא בעבריינים בדואים. "אחד מהם התחיל לסנוור אותי חזק עם הפנס בפנים, היה לו אפוד של משטרה אז חשבתי בהתחלה שמדובר בשוטרים, אבל מהר מאד הבנתי שהם מתחזים", משחזרת ר' בשיחה עם mako, "ההתנהגות שלהם הייתה מוזרה מאוד לא כמו של שוטרים רגילים. גם לא ביצעתי שום עבירת תנועה או דיברתי בטלפון סלולרי שחייב לבדוק אותי".

ר', ביקשה מהשניים להציג בפניה תעודת שוטר. "הם אמרו לי שהם לא חייבים להראות לי שום תעודה. אחד מהם שהיה עם הפנס ואפוד משטרתי אמר לי: 'את לא רואה שאנחנו משטרה. תעשי מה שנגיד לך'. בחוץ לא היה אף אחד. שום מכונית לא עברה. זה רק אני והם. אחד מהם ביקש שאפתח את החלון ומהפחד כל הגוף שלי רעד. לחצתי על הכפתור שפתח את כל החלונות. הם היו די אגרסיביים יחסית לשוטרים וכבר הבנתי בהתנהגות שלהם שהם עבריינים שהתחזו לשוטרים".

שוטר בודק כלי רכב במחסום זמני בירושלים בזמן הסגר, ספטמבר 2020 (צילום: יונתן סינדל, פלאש/90 )
אילוסטרציה | צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

לדבריה, בשלב מסוים הם ביקשו ממנה את מפתחות הרכב אבל היא סירבה לתת להם בגלל שחשדה שהם מתכוונים לגנוב אותו ואז שלף אחד המתחזים אקדח וכיוון אותו לעברה. "חשבתי שעוד רגע הוא יורה בי וזהו, הורג אותי. אמרתי לו שיש לי טלפון סלולרי וארנק ואתן להם רק שיניחו לי. חיפשתי את הטלפון ולא מצאתי. הוא היה מתחת למושב ומהרעידות בגוף לא מצאתי אותו. ואז גם גיליתי שאת הארנק שכחתי בבית. הם היו חסרי סבלנות וחשבו שאני עובדת עליהם".

אחד העבריינים המשיך להצמיד את האקדח לרקה של ר' וביקש ממנה משהו שווה ערך והיא הציעה להם את שרשרת הזהב שהייתה על צווארה. "הם שאלו אותי אם היא מזהב וכמה היא שווה. אמרתי להם שבערך 2,000 שקל. זו שרשרת שאימא לי קנתה לי מתנה ליום הולדת", מספרת ר', "לקח לי כמה שניות להוריד אותה כי הידיים רעדו לי מפחד. נתתי להם אותה ואז הם ברחו מהמקום".

ר' התקשרה מיד לחבר שלה והתקשתה לדבר: "הייתי בסוג של הלם. לא יכולתי לדבר, רק בכיתי. לקח לו כמה דקות לדובב אותי ולספר לו שעבריינים בדואים התחזו לשוטרים, ששדדו אותי וכל מה שעברתי באותם רגעי אימה שחשבתי שהחיים שלי נגמרים".

לאחר מכן התקשרה ר' למשטרה והגיעה לתחנת באר שבע, שם הגישה תלונה. לחוקרים בתחנת המשטרה היא תיארה את החשודים בשוד. למחרת ר' הגיעה למשטרת העיירות ונגבתה ממנה עדות ארוכה ומעמיקה. נכון לעכשיו לא נעצרו חשודים במעשה. מי שמלווה את הצעירה בהתנהלות מול רשויות האכיפה הוא עו"ד מוטי יוסף. "אני מאוד מקווה שהשוטרים יעצרו את אותם עבריינים כדי שלא יפגעו באחרות. אני עדיין בטראומה קשה ממה שעברתי. למזלי נשארתי בחיים, טעות הכי קטנה והם היו הורגים אותי".