"הדם זועק מהאדמה": העונש שנגזר על הגנבים מנרצחי הנובה
בית משפט השלום בבאר שבע גזר עונשים כבדים וקנסות כספיים על מאיר חג'ג' וגולן ג'רבי, שהורשעו בגניבה בנסיבות מחמירות ממתחם המסיבה ברעים. השופט אמיר דורון תקף בחריפות: "הנאשמים כשלו בצורה מחפירה במישור המוסרי, מדובר בכתם"


בית משפט השלום בבאר שבע גזר לאחרונה עונשי מאסר בפועל וקנסות כספיים משמעותיים על מאיר חג'ג' וגולן ג'רבי. השניים הורשעו, בהתאם להודאתם, בעבירת גניבה בנסיבות מחמירות, לאחר שחדרו למתחם שבו התקיימה מסיבת הנובה וגנבו רכוש השייך לנרצחים ולנפגעי הטבח.
מכתב האישום המתוקן, שהוגש על ידי עו"ד אדר בכר מפרקליטות מחוז דרום ובו הודו הנאשמים, עולה תמונה קשה: ב-8.10.23, יממה בלבד לאחר מתקפת הטרור הרצחנית שבה נרצחו לפחות 347 אזרחים ו-17 שוטרים במתחם המסיבה, הגיעו חג'ג' וג'רבי למקום.
השניים נסעו לאזור יחד עם אדם נוסף. בעוד הנאשמים ממתינים ברכבם, סייר האדם הנוסף במתחם המסיבה ואסף רכוש יקר ערך השייך לאזרחים שנרצחו במתקפה. בין היתר נאספו מהשטח: תכשיטים אישיים, כלי עבודה, סט בוקסות ורכוש נוסף בעל ערך כלכלי ורגשי.
במסגרת הטיעונים לעונש, הדגישה עו"ד בכר את חומרת המעשים: "מדובר במקרה שנסיבותיו ייחודיות וקשות, ויש לגנות את מעשי הנאשמים, אשר שיממה לאחר האסון הנוראי שפקד את המדינה, חברו לאחר ונטלו עמו רכוש השייך לנרצחי הנובה. הנאשמים ניצלו את המצב ששרר במדינה באותה העת כדי לבצע את זממם".

"רמיסה ברגל גסה של כל חמלה אנושית"
גזר הדין, שניתן על ידי השופט אמיר דורון, כלל ביקורת חריפה ונוקבת על התנהלות הנאשמים. השופט התייחס בפתח דבריו לזעזוע שפקד את המדינה: "בוקר יום השבעה באוקטובר 2023 היה אחד מהימים הקשים בתולדות המדינה. המדינה חוותה מסע רצח והרס מתוכנן, שגרם לנזקים משמעותיים ביותר, בגוף וברכוש, שבאו לידי ביטוי ברבדיה השונים של החברה הישראלית בכלל, ואצל קורבנות הטבח ומשפחותיהם בפרט".
השופט דורון לא חסך במילים בתיאור השפל המוסרי של הנאשמים: "הנאשמים כשלו בצורה מחפירה וקשה במיוחד במישור המוסרי והערכי. הנאשמים הפגינו במעשיהם, שבוצעו בצוותא חדא עם אחר, רמיסה ברגל גסה של כל רכיב חמלה אנושית בסיסית. הנאשמים גנבו ציוד מנרצחי הטבח, כשדם אלו זועק מהאדמה מולם. הנאשמים בכרו, בשל בצע כסף, גניבת ציוד מכל הבא ליד, ובדגש על רכוש בעל שווי כלכלי לא מבוטל".

השופט הוסיף וקבע כי נטילת רכוש מנרצחים בסמוך לשעת מותם היא "פגיעה בקדושת החיים", וכי מדובר בהתנהגות המנוגדת לכל קוד מוסרי. "גניבה מזירת טבח אינה רק עוול כלפי הקורבנות; היא נחשבת 'לכתם על מחננו', המכרסם באמון החברתי ובתחושת האחווה", ציין.
בשל העובדה שהעבירות בוצעו ממניעים של בצע כסף, החליט השופט להשית על הנאשמים גם עונש כלכלי כבד. "יש חשיבות להשית עונש כלכלי על הנאשמים", ציין דורון בגזר הדין. בסופו של הליך, גזר בית המשפט על כל אחד מהנאשמים - 38 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס כספי בסך 45,000 שקלים.