mako
פרסומת

"הם הבינו שיש פה הרבה מאוד כסף, אבל לא כולם מוכנים לשלם"

בן למשפחת הפשע ג'רושי נעצר עם חשוד נוסף בחשד לסחיטה באיומים של קבלן מרחובות, שעל פי החשד הקליט את השניים. אחד הקבלנים בעיר: "הרבה שכרו חברות שמירה עם מאבטחים חמושים"

שמעון איפרגן​
פורסם:
ניידת משטרה בלילה
ניידת משטרה בלילה | צילום: shutterstock | warunee singlee
הקישור הועתק

שוטרי היחידה המרכזית במשטרת מחוז מרכז עצרו בימים האחרונים יזם בן 52 מטבריה ובן למשפחת ג'רושי, בן 53 מרמלה, בחשד שסחטו באיומים קבלן מרחובות. על פי החשד הקבלן הנסחט הקליט את השניים, מה שהוביל למעצרם על ידי שוטרים שחיכו להם מחוץ למשרדי חברה.

השניים הובאו להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון בחשד לסחיטה באיומים, אולם הכחישו קשר לסחיטה. בן ה-52 טען להגנתו שהקבלן חייב לו הרבה כסף ובמקום לשלם לו פנה להתלונן נגדו במשטרה. לדבריו הוא לא סחט את המתלונן אלא נכנס לשותפות בחברת נדל"ן שקרסה. עוד הוסיף כי מדובר בסכסוך עסקי בלבד.

חוקר, שסירב לתת מידע על הראיות או על פעילות המשטרה כמו שימוש באמצעים משוכללים בפרשה, ביקש להאריך את מעצרם ב-15 ימים כדי לאפשר לחוקרים לבצע 29 פעולות חקירה. "מדובר בחקירה מורכבת ורגישה שהמסוכנות בה גבוהה", הדגיש.

סנגורו של בן משפחת ג'רושי הכחיש את החשדות נגדו וטען כי מדובר באדם שעובד לפרנסתו ולא קשור לעולם הפשע. השופט גיא מימון האריך את מעצר החשודים בשבעה ימים וקבע שבשלב זה אין ראיות הקושרות את השניים לחשדות נגדם.

לאחרונה חדרו עבריינים ממשפחת ג'רושי לעיר רחובות וסביבותיה ומעורבים בסחיטת קבלנים, אחד מהם אומר כעת ל-mako: "הג'רושים הבינו שיש פה הרבה מאוד כסף. לא כל הקבלנים מוכנים לשלם להם פרוטקשן, רובם שכרו חברות שמירה עם מאבטחים חמושים למנוע פגיעה באתרי בנייה וגניבת ציוד יקר".