mako
פרסומת

משפחת הפשע אבו לטיף מפחידה את משטרת ישראל: "לא מהססים לרצוח, אין להם ערך לחיי אדם"

ארגון הפשע של משפחת אבו לטיף מגלגל לפי המשטרה מיליארדי שקלים מעבירות של סחיטה באיומים והלבנת הון. למרות שהבוקר נעצרו 21 מאנשי הארגון, במשטרה לא בטוחים שיצליחו לעצור את פעילותו: "מקווים שיישבו שנים ארוכות בכלא"

שמעון איפרגן​
פורסם:
נידאל אבו לטיף
מימין: מספר 2 בארגון נידאל אבו לאטיף. משמאל: הרכבים שהוחרמו הלילה
הקישור הועתק

כבר למעשה מעשור שמשפחת הפשע הדרוזית אבו לטיף היא אחד היעדים הבכירים של היחידה המרכזית במחוז הצפוני של המשטרה ולהב 433. על פי גורמים במשטרה, מדובר במשפחת העשירה בישראל המגלגלת מידי שנה מיליארדי שקלים ועוסקת בתחום של הלבנת הון, חשבוניות פיקטיביות, העלמות מס, סחיטה באיומים, סחר באמצעי לחימה וזכייה במכרזים של רשויות מקומיות. לפנות בוקר פשטו 700 שוטרים על המתחמים של ארגון הפשע הגדול בצפון של משפחת אבו לטיף, שמוגדר כמחולל הפשיעה המשמעותי ביותר באזור.

בפשיטה הבוקר נעצרו בכירים במשפחת הפשע, ובמסגרתה אף נעצר ראש מועצה בצפון. "הם מקושרים מאוד ברשויות מקומיות בצפון הארץ בעיקר, מפעילים אנשי קש מטעמם כדי לזכות במכרזים שונים", חשף גורם בכיר במשטרה. "מדובר במשפחת פשע מהמסוכנות והאלימות בישראל".

פשיטה על ארגון אבו לטיף
פשיטה על ארגון אבו לטיף | צילום: דוברות המשטרה

על פי הערכות של גורמים שונים במשטרה, משפחת הפשע של אבו לטיף "מעסיקה" מאות "חיילים" מטעמה. "מדובר בארגון פשע מהגדולים ואולי הגדול בישראל. החיילים שם נאמנים מאוד לבוסים שלהם. קשה מאוד לפרק את הארגון ולהשיג עדי מדינה", הוסיף קצין בכיר. "אנשים מפחדים להתלונן נגדם. רועדים מהם. לא פעם תיקי פשיעה חמורה שהיו קשורים למשפחת הפשע נגמרו בעונשים קלים בגלל חוסר שיתוף מפעולה מצד הקורבנות. בעלי עסקים רבים משלמים להם פרוטקשן מהפחד שיפגעו בהם בבני משפחותיהם או יהרסו להם את העסקים. החיילים מעורבים בלא מעט מקרי רצח שרובם לא הוכחו או פוענחו".

איתמר בן גביר וקובי שבתאי לצד רכבי היוקרה שנתפסו
איתמר בן גביר וקובי שבתאי לצד רכבי היוקרה שנתפסו
פרסומת

כך למשל לפני כמה שבועות נעצר נידאל אבו לטיף, מספר 2 בארגון בחשד שהוא ושלושה מחבריו היכו באכזריות איש עסקים בתוך מסעדה בכפר יאסיף. הם ניסו לרצוח אותו. הם נמלטו מהמקום. אבו לטיף הסתתר כמה שבועות בשטחי הרשות הפלסטינית. "הוא ניסה להימלט מהארץ באמצעות שכירת יאכטה, חיפש מידע על יאכטות בגוגל", ציין קצין משטרה.

אבו לטיף והמעורבים בניסיון הרצח נעצרו והוגשו נגדם בשבוע שעבר כתבי אישום חמורים. "אנשיו של ארגון הפשע נחשבים אכזריים מאוד שלא מהססים לרצוח את יריביהם ומתנגדיהם ללא ערך לחיי אדם", הוסיף קצין המשטרה. "הם מפעילים קבלני ביצוע שדואגים לירות או להצית עסקים שבעליהם לא משתפים איתם פעולה. הם לא יהססו לירות על שוטרים. הקווים האדומים לא קיימים אצלם בכלל".

פרסומת

פשיטה על ארגון אבו לטיף
הכספים שנתפסו בפשיטה לפנות בוקר | צילום: דוברות המשטרה

לפני שנה וחצי חברי הארגון ירו לעבר שוטרים במהלך פעילות מבצעית באחד הכפרים. השוטרים הרגו את אחד מהם לאחר שסיכן אותם באופן ממשי. "במרבית המקרים היה קושי להפליל את ראשי משפחת הפשע אבו לטיף בגלל שהם דאגו שאנשי קש מטעמם יישבו במקומם בכלא. הם לקחו אחריות על מקרי פשיעה", הסביר גורם במשטרה, "זה ארגון גדול שמייצר ומחולל פשיעה 24 שעות ביממה".

רכבי היוקרה שנתפסו בפשיטה על ארגון הפשע הגדול בצפו
רכבי היוקרה שנתפסו
פרסומת

בשנה האחרונה רשות המיסים ושוטרי המחוז הצפוני פתחו בחקירה סמויה על ארגון אבו לטיף (תיק החקירה מכונה 6006). החקירה התמקדה בתחום העלמות מס. המבצע שהחל לפנות בוקר וזכה לשם "המיליארד השחור" הביא למעצרם של 21 מבכירי הארגון, וכעבור זמן קצר נעצר בכיר באחת הרשויות המקומיות בצפון בחשד ששמו נקשר לארגון. כ-700 שוטרים פשטו על בתי ראשי משפחת הפשע בשעת בוקר מוקדמת והפתיעו אותם כשהם ישנים במיטותיהם.

נדאל אבו לטיף במעצר
נידאל אבו לאטיף במעצר | צילום: דוברות המשטרה

פשיטת משטרה בצפון
הרכוש שנתפס בפשיטה | צילום: משטרת ישראל
פרסומת

"לא הייתי ממהר לחגוג עד שלא אראה כתבי אישום שמוגשים נגד ראשי המשפחה ובניה", אמר קצין משטרה במחוז הצפוני. "לא פעם הם יצאו מתיקים יותר מורכבים ונגזרו על חלק מהאנשים שלהם עונשים קלים במיוחד. נחכה לסוף החקירה ונראה האם הפעם באמת ראשי המשפחה יואשמו ויישבו בכלא שנים רבות. הייתי נזהר בהצהרות. כבר בעבר היו לנו איתם מקרים דומים ומרבית החשודים שוחררו".