"חנקתי אותו כי הוא בכה, נלחצתי מהסיטואציה שאני אבא"
פרטים חדשים על החשד לרצח תינוק בן שבעה שבועות בדימונה: האב חשוד ברצח התינוק, האם בניסיון רצח. רופא בבית חולים: "היו חבלות מכוונות על גופו של התינוק", האם לחוקרים: "רצחו לי את הילד"


פרשת מותו של התינוק בן השבעה שבועות מדימונה הולכת ומסתעפת. האב בן ה-34 חשוד ברצח והאם בת 22 בניסיון רצח של חסר ישע וקשירת קשר להתעללות בחסר ישע.
כזכור, בשבוע שעבר ההורים הביאו את התינוק למרכז הרפואי סורוקה במצב קשה, שם נקבע מותו. שוטרי תחנת דימונה עצרו את השניים, לאחר שהתקבל מידע מרופא בבית החולים שהתינוק לא מת כתוצאה מתאונה. "היו חבלות מכוונות על גופו של התינוק ושברים", נאמר בחוות דעת רפואית של הרופא.
אתמול (שלישי) הובאו ההורים להארכת מעצר שנייה בבית משפט השלום בבאר שבע. במהלך הדיון נחשף, כי האם הייתה מודעת לחבלות ולשברים בגופו של בנה. החוקרת חשפה בדיון, כי האב ביקש מבת זוג שלא לחשוף שבנם עבר התעללות וחבלות והיא שיתפה איתו פעולה. "האב שיתף אותה במספר מועדים על חבלות שנגרמו לתינוק והאם תיאמה איתו שלא לדווח על כך כדי שלא יחשבו שמדובר בהתעללות", ציינה החוקרת.

היא חשפה שהחשדות נגד האם התחזקו ביממה האחרונה ויש כוונה לערוך עימות בינה לבין בן זוגה החשוד ברצח. החוקרים החרימו לבני הזוג את הטלפונים שלהם ובהם נחשף מידע רב שהפליל אותם, כולל תמונות עם חבלות על גופו של התינוק וסרטוני וידאו שלו טרם מותו. גופת התינוק נותחה במכון לרפואה משפטית באבו כביר, אבל טרם התקבלה חוות דעת סופית מה הגורם למוות.
החוקרת ביקשה להאריך את מעצר האם בעשרה ימים כדי לאפשר לחוקרים לבצע פעולות חקירה נוספות בתיק. האם הטיחה בחוקרים: "רצחו לי את הילד, אני רוצה לערוך עימות עם האב". סנגורה של האם אלכסיי גלפגט מהסנגוריה הציבורית טען כי בקשת המשטרה להאריך את מעצר האם בעשרה ימים מוגזמת. לדבריו, היא לא הייתה שותפה למעשי האב. למרות זאת, השופטת החליטה להאריך את מעצר האם בעשרה ימים נוספים.
האב הודה ברצח ואמר: "חנקתי אותו כי הוא בכה. חנקתי אותו כמה פעמים. תקפתי אותו כי לא רציתי להכיר בתינוק. נלחצתי מהסיטואציה שאני אבא". גם מעצר האב, המיוצג על ידי הסנגוריה הציבורית, הוארך בעשרה ימים.