mako
פרסומת

אולמות אירועים נסגרו בצו, החתונות בוטלו: "מסכנים את האזרחים"

שוטרים הגיעו לעשרה אולמות וגני אירועים עם צווי סגירה, לאחר שבעליהם העסיקו שוהים בלתי חוקיים, פלסטינים תושבי השטחים. בעקבות צווי הסגירה בוטלו חתונות ואירועי בר מצווה שתוכננו להתקיים באולמות

שמעון איפרגן​
פורסם:
סגירת אולמות האירועים על ידי המשטרה
סגירת אולמות האירועים על ידי המשטרה
הקישור הועתק

המשטרה סגרה בתקופה האחרונה 10 אולמות וגני אירועים שהעסיקו שוהים בלתי חוקיים מהשטחים או שהועסקו בשטחים חקלאיים בניגוד לחוק. כתוצאה מסגירת אולמות האירועים, בוטלו חתונות ואירועי בר מצוה שנקבעו חודשים ארוכים מראש.

בסוף השבוע האחרון משטרת מחוז תל אביב הוציאה צו סגירה לשני אולמות אירועים גדולים שפעלו בבני ברק. שוטרי תחנת משטרת רמת גן-בני ברק שבמרחב דן תפסו תשעה שב"חים שהועסקו באולמות ללא אישורי שהייה ואף לנו באותם מקומות.

בעלי האולמות נחקרו במשטרה באזהרה ומפקד מחוז תל אביב, ניצב חיים סרגורף, חתם על צווי סגירה לאולמות למשך 30 יום. גם בצפון ובאזור השרון נסגרו שמונה אולמות וגני אירועים שהעסיקו שב"חים או פעלו בניגוד לחוק וללא רישיון עסק בשטחים חקלאיים. גם להם הוצאו צווי סגירה.

"אנחנו פועלים על פי החוק. כל עסק שיעסיק שוהים בלתי חוקיים ובכלל זה אולמות אירועים ייסגרו בצו מפקד מחוז לחודש ימים", הדגיש קצין משטרה, "הנזקים למה שקורה עם האנשים שהזמינו את האירועים והאורחים הם באחריות בעלי האולמות. שלא יעסיקו שוהים בלתי חוקיים ולא סיכנו את ביטחון האזרחים. כל שוהה בלתי חוקי יכול להיות מחבל פוטנציאלי".

"אחד מבעלי האולמות טען שסגירת האולם תגרום לו נזק של מאות אלפי שכן אמורים להיערך אצלנו חתונות ואירועי בר מצווה והוא יצטרך לפצות את האנשים. הסברנו לו שזו בעיה שלו שלא יעסיק שב"חים. זו המדיניות שלנו למגר את התופעה המסוכנת הזו", הוסיף קצין חקירות במשטרה.