שני רימוני רסס נזרקו בשבוע ברחובות: "הבניין כמעט התפרק, איפה המשטרה?"
בשבוע אחד נרשמו ברחובות שני פיצוצים כתוצאה מהשלכת רימוני רסס על בנייני מגורים - אך למרות עוצמת האירועים והנזק שנגרם, במשטרה בחרו שלא לפרסם עדכונים לציבור. עד כה לא נעצרו חשודים, והתושבים זועמים: "למה מחכים? שייהרגו אנשים?"


אחרי הערים יבנה, חדרה ונתניה - נראה שכעת גם רחובות חווה את נחת זרועם של ארגוני הפשע. בתוך שבוע נזרקו שני רימוני רסס לעבר בנייני מגורים בעיר וגרמו לנזק כבד. בשני האירועים המשטרה לא פרסמה כל הודעה רשמית ולא עדכנה את הציבור, בניגוד לחובתה - ובפועל הותירה את המקרים מוסתרים.
ביום שישי האחרון, לפנות בוקר, סמוך לשעה 02:30, רעולי פנים השליכו רימון רסס לעבר בניין ברחוב הרב נדב דוד שבשכונת קריית משה. פיצוץ עז החריד את הרחוב והבהיל עשרות משפחות. "עוד רגע הבניין התפרק. כולם התעוררו מבוהלים מהמיטות", שחזר אחד הדיירים.
כוחות משטרה הגיעו למקום, אספו ממצאים ופתחו בסריקות, אולם עד כה לא נעצרו חשודים. ההערכה היא כי הרימון נזרק לעבר עבריין המתגורר בסביבה, במסגרת מסר מאיים מיריביו.
בשבוע שקדמו לאירוע זה נזרק רימון רסס נוסף ללובי של בניין ברחוב מרים מזרחי בעיר. הפיצוץ גרם לנזק כבד ללובי ולמעלית. גם במקרה זה גוברת ההערכה שמדובר בסכסוך על רקע כספי, וגם בו המשטרה נמנעה מלהוציא הודעה לציבור.
"איפה המשטרה?", תהה בזעם אחד מתושבי העיר, "למה מחכים שייהרגו אנשים ורק אז יתעוררו? הגיע הזמן שנראה נוכחות משטרתית ברחובות העיר - לא שוטרים שיושבים בתחנות".
ממשטרת ישראל נמסר: "המשטרה פתחה בחקירה, לצד בידוד זירה וסריקה חבלנית להסרת סכנה לשלום הציבור, כאשר כלל הממצאים הועברו להמשך מיצוי ראיות במעבדות הזיהוי הפלילי, על מנת לחשוף את זהות המבצעים ומיצוי מלוא חומרת הדין עמם".