mako
פרסומת

"חזרה להיות מוקד הברחות": סוחרי הסמים הישראלים גילו מחדש את אמסטרדם

במשך שנים הולנד הייתה על הכוונת של המשטרה והמכס כיעד לניסיונות הברחה של סמים, מה שגרם לסוחרי הסמים "לנסות את מזלם" במדינות אחרת. אך בתקופה האחרונה נראה כי אמסטרדם שוב הפכה ליעד מבוקש בהיבט הזה והסמים מוברחים ממנה בחבילות או באמצעות בלדרים שמגיעים בטיסה מיעד אחר

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
 אמסטרדם הולנד
צילום: Jan van der Wolf, shutterstock
הקישור הועתק

במשך שנים נחשבו אמסטרדם ובריסל ליעדים "חמים" עבור סוחרי סמים ישראלים, שנהגו לשלוח מאות בלדרים על מנת להבריח משם קוקאין, הרואין, אקסטזי, LSD, וסמים סינטטיים אחרים שיוצרו במעבדות כימיות.

במשטרת ישראל ובמכס נתב"ג מיפו בשנים האחרונות את מסלולי ההברחה מאירופה לישראל, וכל טיסה מאותן מדינות זכתה לבדיקה קפדנית של מרבית הנוסעים – כולל שימוש ביחידת הכלבנים של המכס שמתמחה באיתור סמים במזוודות ובתיקים.

"הבנו שמרבית ההברחות הן מבלגיה והולנד, ותגברנו את היחידות שלנו בנתב"ג יחד עם המכס על מנת לאתר סמים שמגיעים מאותן מדינות", מציין גורם בכיר במשטרה, "היו תפיסות רבות וזה גרם למבריחים לבצע הברחות ממדינות אחרות".

 אמסטרדם הולנד
צילום: Jan van der Wolf, shutterstock

לאור העובדה שאתן מדינות היו על "הכוונת" של המשטרה, ההברחות מאירופה עברו מאמסטרדם ובריסל בעיקר לפראג, ברלין, קפריסין - אז בהתאמה המשטרה והמכס ערכו בדיקות יותר מעמיקות לנוסעים שהגיעו מאותן ערים, מה שגרם לתפיסות רבות כמו בפרשת בלדריות הקוקאין או במקרים של הברחת סם אונס מקפריסין.

והנה שוב, בחודשים האחרונים, חזרו סוחרי הסמים לנסות את מזלם בהברחות מאמסטרדם. בעיקר של קטמין ו-MDMA. באחרונה דרך מסלול זה התבצעו חמש תפיסות של ניסיונות הברחה. זה התחיל בתושב לוד שנחת מהולנד יחד עם בנו, ובמזוודות שלו נתפסו 24 ק"ג קטמין.

סמים שנתפסו
סמים שנתפסו | צילום: דוברות המשטרה
פרסומת

בשבועיים האחרונים היו שתי תפיסות נוספות, של נוסעים שנחתו מאמסטרדם עם 20 ק"ג קטמין ו-MDMA. באירוע אחר בן 18 מרמת גן הזמין מסוחר סמים באמסטרדם חבילה שהכילה חמישה ק"ג של MDMA, ונעצר על ידי בלשי המשטרה כשהגיע לקחת את החבילה מפיצוציה בעיר. במשטרה מעריכים שעשרות חבילות דומות של סמים נשלחו בחצי השנה לארץ, חלקם נתפסו אך הרוב הגיעו ליעדם.

"אמסטרדם חזרה להיות מוקד להברחות סמים לישראל", מציין גורם מודיעיני במשטרה. לדבריו, בחלק מהמקרים המבריחים בכלל לא נוחתים בטיסה מהולנד. "הבלדרים נוסעים לפריז או בריסל, משם במונית או רכבת לאמסטרדם, אוספים את הסמים מהסוחרים המקומיים, חוזרים לאותן ערים ונוחתים חזרה בישראל. הם יודעים שברגע שנדע שהם נוחתים מאמסטרדם נערוך בדיקות אז הם מתחכמים", הוא מציין.