התפתחות דרמטית בפרשת ניסיון החיסול באור עקיבא: שבעה חשודים שוחררו, אשתו של העבריין ירין ביטון נותרה במעצר
לאחר הסולחה שהפכה לקרב יריות, בית משפט השלום בחדרה שחרר שבעה מהחשודים למעצר בית, אך מעצרה של דור הודיה ביטון הוארך, ולדברי החוקר, החשודה ידעה שאחד החשודים החזיק באקדח והתכוון לירות בו. מסתמן: התיק יקרוס


התפתחות דרמטית בפרשת ניסיון הרצח שהתרחשה ברחוב הר שלמה, באור עקיבא בתחילת השבוע. בית המשפט השלום בחדרה שחרר היום (חמישי) שבעה חשודים בפרשה. החשודים, אשר יוצגו על ידי עו"ד רותם כהן, שוחררו למעצר בית של שבוע. השופטת התלבטה רבות בהחלטתה אבל לבסוף הסכימה לתנאי השחרור.
מנגד בית המשפט החליט להאריך בשלושה ימים את מעצרה של דור הודיה ביטון, אשתו של העבריין ירין ביטון שנעצר בחשד לניסיון החיסול. עורכי הדין דן אסלנוב ויובל זמר המייצגים את בני הזוג ביטון הגישו ערר לבית המשפט המחוזי בחיפה ולמרות בקשת המשטרה להאריך את מעצרם בשבעה ימים הם שוחררו למעצר בית.
החוקר חשף במהלך הדיון כי ביטון אמנם לא ירתה בעבריין במהלך הסולחה אשר התפוצצה אבל הייתה מעורבת בהברחת היורה מהמקום. "אנחנו סבורים שהיא (הכוונה לדור ביטון) הייתה פעילה באותו אירוע ירי", חשף החוקר, "אנחנו סוברים שהיא 'הבריחה' את היורה מהמקום כפי שנראה בסרטון וזה הוצג לה. כפי שמשתקף מהסרטונים היא שמה, והיא מתפעלת את האירוע ומתקשרת עם הצד השני ואי אפשר להתעלם מכך".
לדברי החוקר, החשודה ידעה שאחד החשודים החזיק באקדח והתכוון לירות בו. הוא ציין כי העבריין שנורה באירוע התאושש ומסר גרסה בעניין אבל סירב לפרט מעבר לכך. גם לגבי מחסן הנשק שנמצא על גג הבניין בו מתגוררים בני הזוג ביטון המשטרה מתקשה להוכיח שיש להם קשר לאמצעי הלחימה שנתפסו מאחר ולכל אחד מהדיירים יכולה להיות נגישות לגג.
בסופו של דבר שבעת החשודים האחרים שוחררו ממעצרם ואם לא תהיה תפנית דרמטית בתיק הוא יקרוס.