mako
פרסומת

"הוא ביקש שאשב לידו באוטובוס, ולפתע נגע לי בחזה. קפאתי"

י', אוטיסט בתפקוד גבוה בשנות ה-30 לחייו, נהג לפנות לנשים באוטובוס כשהוא מציג פתק שבו ציין את מצבו, ובמהלך הנסיעות נצמד אליהן וביצע בהן מעשים מגונים. "העפתי לו את היד והתרחקתי ממנו", סיפרה אחת מהן. הנשים הגישו נגדו תלונות במשטרה, הוא נחקר באזהרה וכתב אישום הוגש נגדו

שמעון איפרגן​
פורסם:
עצור, חשוד, אזיקים
עצור, חשוד, אזיקים
הקישור הועתק

פרקליטות מחוז תל אביב הגישה אתמול לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד י', תושב אחד הישובים בשפלה בשנות ה-30 לחייו שמאובחן כאוטיסט בתפקוד גבוה, בגין מעשים מגונים שביצע בנשים שישבו לידו באוטובוס.

לפי כתב האישום, י' נהג לנצל את מצבו ולפנות לנשים באמצעות פתק שבו כתב: "אני אוטיסט זקוק שתשבו לידי במהלך הנסיעה כדי שאהיה רגוע". אלא שבמהלך הנסיעות נצמד לנשים וביצע בהן מעשים מגונים.

"עליתי בקו אוטובוס 193 מראשון לציון לתל אביב. הוא פנה אליי והציג פתק", סיפרה א' בת ה-24 לחוקרי תחנת משטרת לב תל אביב, "ריחמתי עליו והאמנתי לו. לפתע הוא נצמד אליי ונגע לי בחזה. אמרתי לו שהמעשים שלו גורמים לי לאי נוחות. הוא ניסה לשכנע אותי להסכים שייגע לי בחזה כי זה מרגיע אותו. קפאתי. הייתי בשוק. הוא המשיך להחזיק לי בחזה חזק. שלוש פעמים הוא נגע לי בחזה עד שביקשתי ממנו שיפסיק".

נפגעת נוספת, ש' בת ה-39, המתינה בתחנת אוטובוס סמוך לרכבת סבידור לקו 845 לכיוון קריית שמונה. י' פנה אליה, הציג את מצבו וניסה ליצור קשר פיזי במהלך הנסיעה. "במהלך הנסיעה הוא ביקש להחזיק לי את היד ופתאום נגע לי בחזה. התרחקתי ממנו מיד", סיפרה ש'.

מ' בת 37 המתינה ברציף לקו אוטובוס 480 לירושלים. י' פנה אליה וביקש לשבת לידה. "הסכמתי מהרגשת חמלה, אך פתאום שלח את ידו לחזה שלי ללא הסכמה. הסברתי לו שזה לא נוח לי והוא הסיר את ידו", סיפרה מ'. ל' המתינה באותו קו באותה תחנה. "הוא נגע לי בכתף ובחזה ללא הסכמתי, ביקש לחבק אותי וסירבתי, אך הוא חיבק ונגע לי בחזה. קמתי ועברתי לכיסא מרוחק ממנו", סיפרה ל'.

ד' עמדה ברציף בקניון עזריאלי לנסוע בקו 193 מתל אביב לראשון לציון. במהלך הנסיעה ביצע בה י' מספר מעשים מגונים עד שהיא עברה לשבת במקום אחר.

הנשים הגישו תלונות במשטרה, ו-י' נעצר ונחקר באזהרה. בחקירה הודה כי נגע בחזה הנשים, וטען שמדובר בטעות, ללא כוונה מינית. מתברר כי לפני כחצי שנה הורשע י' בבית משפט השלום בירושלים בביצוע מעשה מגונה באישה בשוק מחנה יהודה. הוא שוחרר בתנאים מגבילים, ונאסר עליו ליצור קשר עם המתלוננות או לצאת מהארץ.