mako
פרסומת

ליאור חדד המואשם ברצח ציון יאנה ירצה 14 שנות מאסר

יאנה, לשעבר קבלן ההוצאה לפועל בארגון של שלום דומרני, נרצח לאחר פיצוץ מטען חבלה ברכבו ב-2012 באשקלון, ולאחר שערק לארגון היריב. בפרקליטות ניסו לקשור את חדד, שנמלט למרוקו לאחר מכן, לפיצוץ, אולם זה הסתיים בהסדר טיעון

שמעון איפרגן​
פורסם:
ציון יאנה בעיגול וליאור חדד עם מעצרו בישראל
ציון יאנה בעיגול וליאור חדד עם מעצרו בישראל | צילום: דוברות המשטרה
הקישור הועתק

העבריין ליאור חדד, שהואשם ברצח העבריין ציון יאנה מאשקלון ב-2012, ירצה 14 שנות מאסר בפועל במסגרת הסדר טיעון, ובגין עבירה של סיוע לרצח.

יאנה, עבריין בשנות ה-30 לחייו, תושב אשקלון, היה קבלן הפיצוצים וההוצאה לפועל בארגון של שלום דומרני, ובהתאם הוא נכנס ויצא מבתי הכלא בישראל. עם השנים הוא ערק מארגון הפשע וחבר לארגון ג'ואריש ובעלי בריתו, יצחק אברג'ל.

לפי כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז דרום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, חדד ומספר עבריינים מאשקלון והסביבה, פיתו את יאנה להגיע בשעת לילה מאוחרת לפגישה, כדי "להעניק" לו מכונית מסוג טיוטה. את חלקה הקדמי מלכדו בשני מטענים, במשקל כולל של ק"ג. יאנה הניע את הרכב ונסע בו עם אחיו, יוחאי בייבוס, פחות מכמה שניות, עד שהתפוצץ ברחוב הנוער העובד באשקלון באוקטובר 2012. מעוצמת הפיצוץ נפצע יאנה באורח אנוש ואחיו נפצע באורח קשה.

חדד, שהואשם תחילה ברצח באמצעות הפעלת מטען חבלה בשלט רחוק, נמלט זמן קצר לאחר הרצח למרוקו, שם שגשג מבחינה כלכלית קרוב לעשור, לפני שהוסגר לארץ באפריל 2022; הוא אותר במרוקו על ידי משטרת ישראל והוסגר לידי היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש, אז תחת פיקודו של סנ"צ ג'יי אר דוידוב ז"ל.

מעצרו של ליאור חדד בנתב"ג
מעצרו של חדד בנתב"ג, אפריל 2022 | צילום: דוברות המשטרה, דוברות המשטרה
פרסומת

התיק התנהל במשך כשלוש שנים לאחר שנשמעו כל עדי ההגנה והתביעה. סנגוריו של חדד, עורכי הדין משה יוחאי, אייל חדד ומירי פרידמן, הכחישו את מעורבותו ברצח. בעדותו, לפני שנפטר מסיבות רפואיות, הכחיש אחיו של יאנה שראה את חדד מבצע לכאורה שיחת טלפון, ומפעיל את מטען החבלה. במקביל לא הצליחה הפרקליטות להוכיח כי הוא קשור ישירות לרצח והסדר טיעון נחתם כאמור עם סנגוריו, בגין עבירה של סיוע לרצח בלבד. בנוסף יפצה חדד את משפחת הקורבן ב-700 אלף שקל.

עוד משה יוחאי צילום ביתי
עורך הדין משה יוחאי | צילום: תומר ושחר צלמים