mako
פרסומת

ערן חייא עצור בכלא בברוקלין: "משטרת ישראל עומדת מאחורי ההסגרה שלי לארה"ב"

ראש ארגון הפשע, החשוד בישראל ברצח וניסיון רצח, הוסגר בשבוע שעבר לארצות הברית ממלזיה בטענה כי הוא חשוד בעבירות כלכליות וזיוף. במשטרה מסרבים להתייחס להליך ההסגרה, אך מקווים לראות את חייא עומד לדין בישראל בקרוב. בכיר במשטרה: "עד שלא אראה את ערן חייא בארץ, אני שותק"

שמעון איפרגן​
פורסם:
ערן חייא
עצור בניו יורק. ערן חייא | צילום: איתי דגן
הקישור הועתק

ראש ארגון הפשע ערן חייא, שהוסגר ביום שני ממלזיה לארצות הברית, עצור בכלא פדרלי בברוקלין, ניו יורק. חייא, בעל אזרחות אמריקאית, חשוד בעבירות כלכליות. בנוסף הוא חשוד שסייע לקרוב משפחתו לקבל אזרחות אמריקאית באופן פיקטיבי.

במשטרת ישראל שומרים על שתיקה בכל הנוגע להסגרתו של חייא לארה"ב, לאחר שבשבועות האחרונים הועברו פניות לרשויות האכיפה האמריקאיות מצד גורמים במשטרה במטרה להביא לבסוף את חייא להעמדה לדין בארץ. חייא מבוקש בישראל בגין עבירות רצח וניסיון רצח.

טרם הסגרתו, הכחיש חייא בפני מקורביו כי ביצע עבירות פליליות בארצות הברית. "מי שעומדת מאחורי המעצר שלי זו משטרת ישראל שרוצה בכוח להסגיר אותי", אמר חייא לגורמים בסביבתו.

בישראל חייא חשוד ברצח שמעון רביבו, מקורב לאחים מוסלי, ובניסיון הרצח של אלי מוסלי. שני עדי מדינה שגייסה המשטרה הפלילו את ראש ארגון הפשע בשתי הפרשות. עדי המדינה אף הפלילו את חייא במעורבות בזריקת מטעני חבלה ורימונים לעבר בתיהם של מזוהים עם משפחת מוסלי באמצעות אנשיו במרכז הארץ וכן בפרשת "האביב הערבי" שבגינה נמלט מישראל לפני כשבע שנים.

בימים הקרובים בית משפט בניו יורק יחליט האם להשאיר את חייא במעצר, לשחרר אותו בערבות כספית או לגרש אותו מארה"ב לישראל. אשתו של חייא, דוגמנית ממוצא איטלקי שוהה בחודשים האחרונים בארה"ב ותנסה לסייע לו להשתחרר בערבות.

"זה נראה כמו תרגיל של משטרת ישראל שמשכה אותו בסיוע רשויות האכיפה האמריקאיות מכלא במלזיה, מדינה שאין לישראל יחסים דיפלומטיים איתה, לארה"ב ומשם לגרש אותו לארץ ללא הליך הסגרה, מה שיזרז את ההעברה שלו והעמדתו לדין בישראל", טען גורם המקורב לחייא. 

בכיר במשטרה ששוחח עם mako סירב להתייחס לתהליך ההסגרה של חייא לארצות הברית, אך הביע תקווה כי יועבר לבסוף לידי הרשויות בישראל. "עד שאני לא רואה את ערן חייא בארץ אני לא מדבר על כלום. אני שותק", אמר.