mako
פרסומת

עבריין ההימורים הישראלי טוני ברגיג נרצח בפראג

גופתו של ברגיג, שהפעיל בישראל עשרות מכונות מזל במרכז הארץ וריצה עונש מאסר, נמצאה על ידי המשטרה המקומית. ממשרד החוץ נמסר: "המקרה מוכר ומטופל"

שמעון איפרגן​
פורסם:
טוני ברגיג
טוני ברגיג | צילום: @PolicieCZ
הקישור הועתק

עבריין ההימורים טוני ברגיג (54), ששמו נקשר לפרשות של הפעלת מכונות מזל והימורים בלתי חוקיים במרכז הארץ, נרצח בפראג בירת צ'כיה. משרד החוץ עדכן כי "האירוע מוכר ומטופל". בשלב זה טרם ברור מי עומד מאחורי הרצח והאם מדובר בעבריינים ישראלים או מתנקשים מקומיים.

ברגיג, כדורגלן עבר ובנו של מאמן הכדורגל המיתולוגי המנוח נינו ברגיג (שאימן בין היתר את הפועל ראשון לציון, הפועל ירושלים והפועל יהוד), העתיק בשנים האחרונות את מגוריו לפראג, שם החזיק בעסקים בתחום הקזינו וההימורים.

טרם מעברו לחו"ל, ברגיג היה דמות מוכרת מאוד באזור השפלה. בין השנים 2008 ל-2014 הוא ניהל רשת של כ-15 מועדוני הימורים בראשון לציון, באר יעקב, משמר השבעה ויישובים נוספים, כשבכל אחד מהם הפעיל בין שש לשמונה מכונות מזל. כתב האישום המקורי נגדו כלל לא פחות מ-366 עדי תביעה, ובהם דילרים, מהמרים ומנהלים.

במאי 2020 ניתן גזר הדין בבית המשפט המחוזי מרכז, ובמסגרת הסדר טיעון נגזרו עליו 15 חודשי מאסר בפועל, חילוט של מיליון שקלים וקנס של 350 אלף שקלים.