mako
פרסומת

"איזה אדם שפל צריך להיות בשביל לקחת את הכלום שנותר?"

מספר דירות שנפגעו במהלך הירי לעבר ישראל בסוף השבוע האחרון נבזזו, ולאחר חשיפת הסיפור ב-mako שיתפה אחת מהדיירות בריאיון ב"חדשות הבוקר" בתחושות הקשות שחשה כשגילתה מה עשו הגנבים: "הרגשתי חילול"

חדשות הבוקר
mako
פורסם:
ביתה של שי נפגע מהדף טיל - ואז נבזז
צילום: מתוך "חדשות הבוקר עם ניב רסקין", קשת 12
הקישור הועתק

דיירים המתגוררים ברחוב ברמת גן שנפגע ביום שישי האחרון מירי טילים מאיראן, נחרדו לגלות אתמול (ראשון) שהדירות שלהם נבזזו, כשעל פי החשד עבריינים גנבו רכוש במאות אלפי שקלים, מבלי שנתפסו.

לאחר חשיפת הסיפור ב-mako שיתפה שי אמור, סטודנטית למשפטים שדירתה השכורה נפגעה מהדף טיל שנורה, את ניב רסקין ב"חדשות הבוקר" כי בזמן שפונתה למלון בעקבות הנזקים - מישהו בזז את הדירה. "כל הארונות היו על הרצפה, לקחו בגדים, כסף, תכשיטים, בשמים ואוזניות", הדגישה.

לאחר הפגיעה הספיקו אמור ושותפתה לקחת כמה דברים לפני שהמשטרה חסמה את האזור. "פינו אותנו למלון ואמרו לנו לא להיכנס כי אין אישור מהמשטרה. גם אתמול, כשהגענו, אמרו שאין עדיין אישור, ובאנו בשביל מס הרכוש של הרכב", אמרה והמשיכה כמה פשוט היה להגיע לדירה: "ניסינו להיכנס וזה היה מאוד פשוט, רק הצבענו על הדירה שאנחנו נמצאות בה ונתנו לנו לעלות ללא בדיקה".

מה עבר בראש כשראית את הדבר הזה?
"לקחתי את הכל בקלות, זה רק רכוש ומה שחשוב זה שאני בסדר. אבל, התחושה של החדירה לפרטיות והחילול של המקום. איזה אדם שפל אתה צריך להיות בשביל לקחת את הכלום שנותר? זה שבר אותי. זו הייתה הפעם הראשונה שפרצתי בבכי. יש מצלמות מחנויות באזור, והזמנתי ניידת. המשטרה אמרה שאין מה לעשות, שאדבר עם מס רכוש".

המשטרה לא לקחה את צילומי הווידאו?
"לא, פניתי לעיריית רמת גן שעזרו לנו בפינוי למלון. הם העבירו את זה לראש העיר ואמרו שיגיעו שומרים מטעם מס רכוש. היו שומרים גם כשהגעתי מטעם העירייה אבל לא בודקים נהלים".

מה חשוב לך שיקרה?
"שאף אחד לא יחווה את זה. זה לא הכסף והחפצים, אלא התחושה שיש אנשים בעם שבאים נגדנו".

פרסומת

יובל גולן, שמשרדו נפגע אף הוא מירי טילים, תיאר מקרה דומה. "המשרד שלנו נפגע מהדף, ולמזלנו לא היו עובדים במשרד. ביום ראשון, בחמש בבוקר, המצלמות שלנו תיעדו מישהו שיושב על הספסל ומחכה לבזוז את המשרד", אמר. "הוא נכנס, עשה רשימת מכולת וגנב ציוד מחשוב".

לאחר שבזז חזר הגנב על עקבותיו לסבב שני - ואז יצא מהדלת האחורית. "אני מקווה שכולם יידעו מי זה, שהמשטרה תתפוס אותו ושיעשו לו שיימינג לאומי", ייחל גולן.

כשפנית למשטרה לקחו את הסרטונים או שגם אמרו ללכת למס רכוש?
"זו שאלה טובה, שלחנו אנשים ב-11 בבוקר. בסוף זה רכוש, כמו ששי אמרה. ראינו שציוד נבזז, פנינו לביטוח והוגשה תלונה במשטרה".