העבריין המבוקש יגורש מדובאי לישראל: חשוד בעוקץ עשרות ישראלים
יקיר עזרא חשוד יחד עם שותפו בהונאת עשרות אנשים בהיקף של כחצי מיליון שקל, כשלאחר מכן הוא ברח לאיחוד האמירויות. "הוא חוגג על חשבוננו בדובאי ואפילו הקים עסקי תיירות", מספר אחד הנעקצים


יקיר עזרא, שברח לפני כשנה מישראל לדובאי לאחר שנפתחה נגדו חקירה בגין חשד להונאה של עשרות אנשים שנעקצו בהיקף של כחצי מיליון שקל, יגורש בימים הקרובים מאיחוד האמירויות לישראל אחרי שהוחזק במשך כחודש בבית מעצר בתנאים קשים ביותר. דבר בריחתו של עזרא לדובאי והעובדה שנעצר ויגורש נחשפו לראשונה כאן ב-mako.
עזרא ברח לדובאי מאחר ואין לאיחוד האמירויות הסכם הסגרה עם ישראל. הוא הקים בה עסקי תיירות משגשגים ואלפי תיירים מישראל נעזרים בחברה שהקים ומציעה אטרקציות למטיילים.
"אתה יודע מה משגע אותי? שיקיר וחברו ליאור ביטון עקצו אותנו במאות אלפי שקלים ויקיר חגג וחוגג על חשבוננו בדובאי ואפילו הקים עסקי תיירות. זה הזוי", זעם א' אחד המתלוננים שנעקצו על ידי עזרא וחברו ליאור ביטון - נגדו הוגש כתב אישום חמור על ידי הפרקליטות לבית משפט השלום בראשון לציון. "הוא חי שם כמו מלך ואנחנו נשארו בלי כסף ובלי חבילות נופש ומוצרים".

מאחורי הקלעים משטרת ישראל הוציאה צו מעצר בינלאומי נגד עזרא ודרשה מרשויות האכיפה באיחוד האמירויות לגרש אותו לישראל. עזרא, נעצר ונלקח לבית מעצר בדובאי והוחזק בתנאים קשים מאוד. "החיים שלי בסכנה ממשית", טען עזרא באמצעות פרקליטו, עו"ד שי לוי, "תגרשו אותי לארץ. אני עצור יחד עם מוסלמים".
כפי שחשפנו, ביחידה לחקירות פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל) שבלהב 433 לא הועבר מסמך לרשויות האכיפה באיחוד האמירויות בגלל עניין ביורוקרטי.

עו"ד לוי פנה במכתב בהול ללהב 433 ואיים להגיש פנייה דחופה לבית המשפט. בעקבות כך ביחידה הגיבו שעזרא יגורש במהלך הימים הקרובים לישראל ויועמד פה לדין.