שנתיים וחצי מאסר למתן שאול שהתחזה לאיש צוות רפואי ופגע מינית במטופלים
30 חודשי מאסר בפועל נגזרו על שאול, שהתחזה לאיש צוות רפואי בבית החולים הדסה עין כרם וביצע מעשים מגונים במטופלים, בהם קטין, תוך שהציג את מעשיו כבדיקות רפואיות. בית המשפט קבע כי הוא ניצל את מצבם הפגיע של המטופלים ואת האמון שנתנו בו, והדגיש את הפגיעה הקשה שנגרמה לקטין. בנוסף למאסר, נגזרו עליו תשעה חודשי מאסר על תנאי והוא חויב לפצות את הקטין ב-15 אלף שקלים


בית משפט השלום בירושלים גזר היום (חמישי) 30 חודשי מאסר בפועל על מתן שאול, שהתחזה לאיש צוות רפואי בבית החולים הדסה עין כרם וביצע מעשים מגונים במטופלים, בהם קטין, באמתלה של בדיקות רפואיות. בנוסף נגזרו עליו תשעה חודשי מאסר על תנאי והוא חויב לפצות את הקטין ב-15 אלף שקלים.
שאול הורשע, על פי הודאתו בכתב אישום מתוקן, בשתי עבירות של מעשה מגונה בהסכמה שהושגה במרמה ובעבירת ניסיון למעשה מגונה בהסכמה שהושגה במרמה.
על פי כתב האישום המתוקן, שאול הגיע בשעת לילה לבית החולים כשהוא לבוש בבגדים הדומים לאלה של איש צוות רפואי, עטה מסכה וכפפות ולקח תיקייה ודפים מעמדת האחיות, במטרה לבסס את מצג השווא. הוא הסתובב במחלקות בית החולים, ניגש למטופלים וביצע מעשים מגונים בקטין ובמטופל נוסף, תוך שהציג אותם כבדיקות רפואיות. במקרה נוסף הוא ניסה לבצע מעשה מגונה במטופל.
במקרה של הקטין, שהיה כבן 15 ואושפז בבית החולים לאחר ניתוח, שאול הציג עצמו כאיש צוות רפואי וביקש לבצע בו בדיקה. הקטין הסכים, מתוך אמונה שמדובר בבדיקה רפואית. במהלך המעשה הבחין שאול בדימום מידו של הקטין, יצא מהחדר והזעיק צוות רפואי. לאחר שהדימום טופל, הוא שב לחדרו של הקטין וביקש להמשיך במעשיו - אך אביו של הקטין מנע זאת.
בית המשפט קבע כי שאול ניצל את מצבם הפגיע של המטופלים ואת האמון שהם נותנים בצוות הרפואי. עוד נקבע כי מדובר במעשים שתוכננו מראש, וכי התחזותו לאיש צוות אפשרה לו להגיע למטופלים ולעקוף את מנגנוני ההגנה הטבעיים שלהם.
בטיעונים לעונש ביקשה פרקליטות מחוז ירושלים, באמצעות עו"ד הדר רובינשטיין, לגזור על שאול 45 חודשי מאסר בפועל. בפרקליטות הדגישו את התכנון והתחכום שבמעשים, את העובדה שהם כוונו כלפי שלושה נפגעים, בהם קטין, ואת חומרת ביצועם בבית חולים - מקום שבו המטופלים מצפים לקבל טיפול ומעניקים אמון בצוות הרפואי.
מנגד, ההגנה ביקשה להסתפק בעונש שנע ממספר חודשי מאסר שניתן לרצותם בעבודות שירות ועד 18 חודשי מאסר בפועל. היא הדגישה את גילו הצעיר של שאול, עברו הנקי, הודאתו המוקדמת ונטילת האחריות.
בסופו של דבר נגזרו עליו 30 חודשי מאסר בפועל, תשעה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים ופיצוי בסך 15 אלף שקלים לקטין. בסיום גזר הדין מתחה השופטת ביקורת על התנהלות בית החולים וקבעה כי יש לבחון כיצד העומס וריבוי המטלות אפשרו לשאול להסתובב במשך זמן ממושך בחדרי המיון ובמחלקות האשפוז, לגשת למטופלים, בהם קטינים, ולפגוע בהם מבלי שהתגלתה התחזותו.