mako
פרסומת

שב"ס סיכל את "מסיבת השחרור" של ראש ארגון הפשע מהכלא

ראש ארגון הפשע חגי זגורי שוחרר ביום שישי מכלא אשל לאחר 15 שנות מאסר – אך חגיגות השחרור שתכננו לו מקורביו נעצרו עוד בתחילתן. יחידות שב"ס פשטו על המקום, תפסו סמים וסכינים, ועיכבו שלושה חשודים לחקירה

שמעון איפרגן​
פורסם:
חגי זגורי השתחרר מכלא אשל
חגי זגורי השתחרר מכלא אשל
הקישור הועתק

ביום שישי האחרון פעלו יחידות מיוחדות של שירות בתי הסוהר (שב"ס) לסיכול אירוע קבלת פנים לראש ארגון הפשע חגי זגורי, ששוחרר באותו בוקר מכלא "אשל" בבאר שבע. עשרות צעירים, חלקם מוכרים למשטרה, הגיעו לקבל את פניו של זגורי - אך נתקלו בכוחות הביטחון.

יחידות שב"ס ערכו חיפושים מדוקדקים בכניסה לבית הסוהר ובטרמפיאדה הסמוכה. במהלך המבצע נבדקו 25 משתתפים, ובמהלכו נמצאו ברשות שלושה מהם כמויות של סמים מסוג קוקאין וקנאביס, וכן שני סכינים. הארבעה עוכבו במקום ונלקחו לחקירה בתחנת באר שבע.

"במערכת שלנו לא מקיימים מסיבות שחרור לעבריינים", אמר גורם בכיר בשב"ס. "פעלנו בהתאם למודיעין, סיכלנו את ההתארגנות והעברנו את העצורים לטיפול המשטרה".

זגורי, בן 53, אחיו של העבריין ניבי זגורי, ריצה 15 שנות מאסר בגין שורת עבירות חמורות, בהן הלבנת הון, סחיטה באיומים, קשירת קשר לרצח וגרימת חבלה בכוונה מחמירה.

זגורי, שהיה שנים רבות אחד השמות המרכזיים בעולם הפשע הישראלי, שוחרר במצב בריאותי מורכב, והתקבל בידי בני משפחה קרובים ועבריינים המזוהים עם מתן ארביב, דמות מוכרת גם היא בזירה הפלילית. עבריין שנכח בקבלת הפנים סיפר: "הוא נראה עייף, אבל שמח לצאת. חיכה לזה הרבה זמן."

הסדר טיעון והאישומים שנמחקו

בתחילת משפטו עמד זגורי בפני שלושה אישומי רצח, והופעלו נגדו שלושה עדי מדינה. בסופו של דבר, סנגורו עו"ד אביגדור פלדמן הצליח לגבש הסדר טיעון במסגרתו בוטלו האישומים החמורים, והוא הורשע בעבירות אחרות ונגזרו עליו 15 שנות מאסר.

על פי כתב האישום, זגורי עמד בראש מערך עברייני שכלל בין היתר ניהול קזינו לא חוקי על גבי ספינת הימורים. לפי העדויות, בין המהמרים היו גם ידוענים, בהם הזמר אייל גולן. מי שלא שילם את חובותיו, הוכנס לרשימת סנקציות שכללה אלימות קשה ואיומים.

פרסומת

במשטרה מתכוונים כעת לעקוב מקרוב אחרי צעדיו של זגורי, במטרה לברר האם בכוונתו לחזור לפעילות עבריינית או לפרוש מהעולם הפלילי. מקורבים אליו רמזו כי הוא שוקל לעבור להתגורר בראשון לציון או מודיעין. גורמים במערכת אכיפת החוק הבהירו כי כל ניסיון לחידוש פעילות פלילית ייענה ביד קשה.

בתוך כך, אחיו של חגי, ניבי זגורי, נאשם בשלושה תיקי רצח נוספים וממתין להכרעת דינו – הצפויה להתקבל לקראת סוף השנה.