במשטרה ובפרקליטות (המחלקה האזרחית) במחוז תל אביב, דורשים מבית המשפט לסגור עסק בשוק הסיטונאי של ירקות ופירות, שנמצא בבעלות רחלי מוסלי - אשתו של ראש ארגון הפשע יוסי מוסלי. זאת, בנימוק שקיים חשש כי המקום משמש, בין השאר, לפעילות עבריינית וכי אין רישיון עסק, כמתחייב בחוק. 

המידע מסתמך על דוחות מודיעין של משטרת ישראל והגיע כחלק ממאמץ של רשויות האכיפה לסגור עסקים, המשמשים כמעין בנקים או צינורות חמצן לארגוני הפשיעה; תחילת הפרשה בשנת 2019. המשטרה וגורמי אכיפה נוספים פשטו על העסק המספק את סחורתו לאולמות אירועים, למסעדות ולחנויות, בעקבות מידע מהימן לפיו המקום נשלט על ידי גורמי פשיעה, המסכנים את שלום הציבור ומנצלים אותו לביצוע עבירות פליליות.

בעקבות אותו מידע, הגישה המשטרה באמצעות הפרקליטות בקשה שלא לאשר מתן רישיון עסק למקום, והמועצה המקומית סירבה להנפיקו. בעקבות כך עורכי דינה של מוסלי, טל ליטן ואביעד קשקש, הגישו עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד נגד המשטרה ומועצת באר יעקב, בטענה שההחלטה לא להעניק רישיון עסק אינה מידתית - ולא מבוססת על עובדות.

אלא שבעתירה נחשף כי העסק של מוסלי מגלגל מחזור שנתי של 33 מיליון שקלים, וכי הוא לא משלם מיסים, ביטוח לאומי, ומעולם לא נוהל הליך משפטי נגד החברה ולא עלו טענות בגין ליקויים תברואתיים, הנדסיים או בטיחותיים. מנגד, לטענת מוסלי, סירוב המשטרה שלא לתת רישיון עסק לחנות שלה לא חוקי ומבוסס על שיקולים זרים.

"טענות המשטרה כאילו בית העסק מנוהל על ידי 'ארגון מוסלי' משוללת כל יסוד", נטען בעתירה. "בית העסק הוא בבעלותה המלאה של גברת מוסלי והיא זו שמנהלת אותו. בית העסק מנוהל בשקיפות מלאה אל מול רשויות המדינה". עוד צוין כי "המשטרה מסרבת לרישיון העסק על רקע רדיפת בן זוגה של הגברת מוסלי, וללא הצדקה. חטאה היחיד של גברת מוסלי הוא היותה נשואה למר יוסי מוסלי".

במשטרה, באמצעות הפרקליטות, ביקשו לדחות את העתירה על הסף, בנימוק שהעסק לא נמצא בבעלותה המוחלטת, אלא בשליטת בן זוגה העבריין. להבנת המשטרה כאמור, פעילות בית העסק מסכנת את ביטחון הציבור שכן העסק מסונכרן עם ארגון הפשע.

לדברי הפרקליטות, בידי המשטרה ראיות שפעילות העסק קשורה לפעילות הפלילית בארגון וכי לא נפל כל פגם בהחלטה; במהלך הדיון בנושא, שהתקיים לפני כשלושה חודשים, נחשף מידע מודיעיני על התנהלות המקום. כך, למשל, בשנת 2019, נטען שיוסי מוסלי נתן הנחיות לגבי התנהלות העסק. ב-2021 הגיע מידע לפיו הוא ואשתו מנהלים יחד את המקום וכי הכספים עוברים לתמיכה בארגון הפשע שלו ושל אחי, אלי. לפני כשנתיים, הגיע גם מידע לפיו העסק מעביר דיווחים כוזבים ומעלים מיסים.

העתירה נדחתה, אולם בדיון האחרון שהתקיים בבית המשפט השלום ברמלה, נקבע כי המקום יהיה פתוח על תנאי עד חודש מאי, אז תתקבל החלטת בית המשפט העליון בנושא. במידה שהדיון יידחה מעבר לחודש אוגוסט, המקום ייסגר לאלתר.

מוסלי נחשב ליעד מודיעיני בכיר של חוקרי יאחב"ל בלהב 433, שעוקבים אחריו ואחרי אחיו אלי בעקבות הסכסוך עם ערן חייא. לאחרונה בלשי ימ"ר תל אביב סיכלו ניסיון חיסול של אלי ועצרו תשעה חשודים, כמה מהם מזוהים עם חייא. במסגרת אותה פרשה נחתם הסכם עד מדינה עם אחד החשודים, עבריין המשתייך לאחד מארגוני הפשע בארץ, שמסר עדות מפלילה נגד מעורבים בניסיון החיסול.