mako
פרסומת

נהג האוטובוס שנזרקו לעברו אבנים מדבר: "הנהגים מסרבים לנהוג בלילה כי הם מפחדים"

אחרי שנזרקו אבנים על אוטובוס בעפולה בפעם הרביעית בתוך עשרה ימים, אחד הנהגים בעיר סיפר על התופעה המדאיגה שמתרחבת, שיתף בתחושת הביטחון שנפגעה אצל נהגי האוטובוס באזור, והביע חוסר אונים מתפקוד המשטרה: "צריכים עזרה דחופה"

דסק קשת 12
mako
פורסם:
נהג האוטובוס מעפולה
צילום: מתוך "חדשות הבוקר", קשת 12
הקישור הועתק

ביום שבת האחרון הושלכו מספר אבנים על ידי נערים לעבר אוטובוס בעפולה, במסגרת תופעה שהולכת וגוברת, ככל הנראה בעקבות טרנד בטיקטוק. אותן התרחשויות גורמות לנהגים לחשוש להגיע לעבודתם, ולסרב לעבוד בשעות לילה מאוחרות. בריאיון לנסלי ברדה ב"חדשות הבוקר", שיתף פארס חדרי, אחד הנהגים בעיר, בתחושת הביטחון שנפגעה ובחוסר האונים מהאכיפה המשטרתית.

פארס שחזר את האירוע מיום שבת האחרון, ושיתף כי זאת לא הפעם הראשונה שנתקל במקרה: "בזמן שאני נוהג בקו שלי בעפולה, שבעה נערים משעוממים התחילו לזרוק עליי אבנים. הם פגעו בזכוכית באוטובוס, ולמזלי היה רק נוסע אחד והפעם נהיו רק סדקים, אבל ביום חמישי שעבר בלילה שברו לי את הזכוכית. הם חושבים שזה משחק וצוחקים, נוסעים על אופניים חשמליים לפנינו בכביש בלי קסדות, ובכוונה מפריעים לנהג כדי שהאחרים ינצלו את זה ויזרקו אבנים".

הוא המשיך ושיתף בתחושת הביטחון שנפגעה לו ולשאר הנהגים בעיר בעקבות התופעה: "אנחנו באים לעבודה בלי חשק. המשטרה לא עושה שום דבר, למה לא מרחיבים את יחידת האבטחה ומביאים אותה לעפולה? לפני שנתיים זרקו עליי אבן כשהייתה אישה מבוגרת באוטובוס, הזכוכית נפלה עליה, הגיעה המשטרה ולא עשתה שום דבר. אנחנו סובלים מזה הרבה זמן, הנהגים מסרבים לעשות קווי לילה כי הם מפחדים. אנחנו צריכים עזרה דחופה, שנהיה מוגנים ושנלך לעבודה עם ביטחון וכבוד".

תגובת משטרת ישראל: "עם קבלת הדיווח אודות המקרה, שוטרים הגיעו למקום ותפסו חמישה קטינים בני 12 עד 14 החשודים במעשה. החמישה זומנו לחקירה במחלקת הנוער וחקירת המקרה נמשכת. משטרת ישראל קוראת לציבור ההורים לתת דעתם אודות שהותם והתנהלותם של ילדיהם בלילה ולשוחח עמם על תופעה פסולה זו".