mako
פרסומת

מול הנוסעים ההמומים: לוחם משוחרר נעצר בדלת המטוס בנתב"ג

תושב ירושלים בשנות ה-20 לחייו, נעצר עם נחיתתו בנתב"ג, לאחר שבבית בעיר נמצאו 36 רימונים, לבנות חבלה, קלאצ'ניקוב וציוד לחימה. העצור הוא לוחם משוחרר מסיירת צנחנים

שמעון איפרגן​
פורסם:
מעצר בדלת המטוס בנתב"ג
מעצר בדלת המטוס בנתב"ג
הקישור הועתק

שוטרי מחוז ירושלים עצרו הבוקר (ראשון) בנתב"ג את החשוד המרכזי בהחזקת מצבור אמצעי הלחימה שנמצא בסוף השבוע בבית מגורים בירושלים, לפי הודעת המשטרה. החשוד, בשנות ה-20 לחייו, נעצר עם נחיתתו בנמל התעופה בן גוריון והועבר לחקירה.

לפי המשטרה, חוקרי תחנת מוריה המשיכו בסוף השבוע בפעילות לאיתורו, לאחר חשיפת המצבור בבית. בסוף השבוע חשפו שוטרי מחוז ירושלים וכלבני מג"ב את המצבור החריג של אמצעי הלחימה וחומרי חבלה בתוך חדרים וחללי משחקים של ילדים בבית מגורים בעיר. העצור הוא לוחם משוחרר מסיירת צנחנים שטס לאפריקה ונעצר מיד עם נחיתתו בישראל.

בין הפריטים שנתפסו: 36 רימונים מסוגים שונים, בהם 18 רימוני רסס, לבנות חבלה, נשק מסוג קלאצ'ניקוב, רובה ציד, אמצעים ליצירת והרכבת מטענים, כוונות שונות, תחמושת רבה ובה שרשירים וציוד לחימה רב.

מצבור הנשק
מצבור הנשק

במשטרה אומרים כי מדובר בעשרות פריטי אמל"ח, בהם שלל מלחמה, שעל פי החשד נגנבו מצה"ל וכן זלגו משטחי הלחימה. לפי החשד, הם יועדו לשימוש פלילי או חבלני. במשטרה הוסיפו כי החזקת החומרים הנפיצים בלב סביבה אזרחית ובבניין מגורים משותף הייתה סכנה ממשית ומיידית לחייהם של דיירי המקום.

ביום שישי האחרון, נעצר אביו של החשוד לאחר מציאת מצבור הנשק בביתו. האב טען בחקירתו כי אין לו קשר לאמצעי הלחימה שנמצאו וכי בנו שירת בעזה במהלך המלחמה ולפני מספר חודשים טס לאפריקה. בית משפט השלום האריך את מעצרו של האב בשלושה ימים, לאחר שהמשטרה ביקשה לבצע פעולות חקירה במטרה להבין את מקור הנשק.