mako
פרסומת

מבוי סתום: בכיר ארגון הפשע אבו לטיף שוחרר

שלושה שבועות לאחר פשיטת הענק של המשטרה על מעוזי ארגון הפשע בצפון, החרמת מכוניות יוקרה ומעצרם של 36 מחברי הארגון, שוחרר סלימאן אבו לטיף, אחיו של ראש הארגון. "התיק לא קרס והחקירה בעיצומה. שחרורו של סלימאן אבו לטיף אין בו להעיד על כלום", הדגיש גורם במשטרה

שמעון איפרגן​
פורסם:
הפשיטה על ארגון הפשע אבו לטיף
הפשיטה על ארגון הפשע אבו לטיף
הקישור הועתק

העבריין סלימאן אבו לטיף (45) מבכירי ארגון הפשע אבו לטיף, ואחיו של מי שעומד לטענת המשטרה בראש הארגון, שוחרר אתמול ממעצרו לאחר שהמשטרה נאלצה להודות שאין נגדו ראיות ממשיות. הוא שוחרר ללא תנאים מגבילים.

לפני כחודש המשטרה הודיעה על גל מעצרים חסר תקדים של בכירים בארגון הפשע של משפחת אבו לטיף. במסגרת הפשיטה שבה השתתפו כ-1,000 שוטרים מיחידות במחוז הצפוני במשטרה, נעצרו 30 חשודים שרובם מזוהים או בחברים בארגון הפשע בחשד לעבירות של סחיטה באיומים, עבירות נשק והלבנת הון וגביית דמי חסות מקבלנים והשתלטות על מכרזי של המדינה במאות מיליוני שקלים.

לטיף אבו לטיף ורכבי היוקרה שהוחרמו
לטיף אבו לטיף ורכבי היוקרה שהוחרמו

השוטרים החרימו עשרות כלי רכב יוקרתיים, כספים ונכסים. בידי החוקרים היו הקלטות של בכירי הארגון המאיימים על קבלנים. סלימאן אבו לטיף טען בדיונים באמצעות סנגורו שאין לו קשר לפרשה והוא בכלל לא הוקלט או איים על מישהו.

לאחר כמה דיוני הארכות מעצר בבית משפט, חקירת המשטרה בעניינו של סלימאן אבו לטיף לא התקדמה ונקלעה למבוי סתום. בעקבות כך, אתמול המשטרה הסכימה בלית ברירה לשחרר את אבו לטיף ממעצרו.

מעצרם של חלק מהחשודים ובהם לטיף אבו לטיף הוארך, אבל למרות שהחקירה מלווה על ידי פרקליט בכיר מפרקליטות מחוז צפון נדמה שהדרך להגשת כתב האישום נגד בכירי הארגון עוד ארוכה ולא ברור בשלב מי מהם יועמד לדין. "התיק לא קרס והחקירה בעיצומה. שחרורו של סלימאן אבו לטיף אין בו להעיד על כלום", הדגיש גורם במשטרה.