ראש ארגון הפשע לקראת ההסגרה לישראל: "אין נגדי כלום, לא אשב יותר מ-4 שנים"
ראש ארגון הפשע צפוי לנחות בישראל בשבועות הקרובים ולהיעצר בחשד למעורבות בניסיון הרצח של אלי מוסלי. בשיחות עם מקורביו הוא טוען כי הראיות נגדו חלשות ומעריך כי אם יוגש נגדו כתב אישום, עונשו לא יעלה על ארבע שנות מאסר. מסמכי ההסגרה מתייחסים לפרשה זו בלבד, ולכן, לפי גורם המעורה בתיק, הוא לא צפוי להיחקר בפרשת "האביב הערבי"


ראש ארגון הפשע ערן חייא, הצפוי להיות מוסגר מארצות הברית לישראל בשבועות הקרובים, לא ייחקר בפרשת "האביב הערבי" ולא צפוי להיות מואשם בה - זאת משום שמסמכי ההסגרה מתייחסים לפרשת ניסיון הרצח של ראש ארגון הפשע אלי מוסלי בלבד, כך לפי גורם המעורה בפרטי התיק.
פרשת "האביב הערבי" הסתיימה בהרשעתו של קוטייר עודה ו-18 מאנשיו. גם ראש ארגון הפשע יוסי מוסלי, שהיה בעל בריתו של חייא, לא הועמד לדין בפרשה. "מסמכי ההסגרה מתייחסים אך ורק לפרשת ניסיון הרצח של אלי מוסלי ולא לפרשת 'האביב הערבי'. כך שערן חייא לא ייחקר בפרשה הזו", אמר הגורם.
לקראת הסגרתו הצפויה, חייא מעריך כי אם יוגש נגדו כתב אישום בפרשת ניסיון הרצח של מוסלי, הוא לא יישב בכלא יותר מארבע שנים. "אין נגדי כלום בתיק הזה. לא תפסו מטען, התיק מלא בחורים. במקרה הטוב אשב בכלא ארבע שנים גג. לא יותר מזה", אמר בשיחות עם מקורביו, "אי אפשר להעמיד אותי לדין על שום פרשה אחרת, אלא רק על מה שהוחלט בהסכם ההסגרה".

לדברי מקורביו, חייא העריך כבר לפני יותר משלושה חודשים כי יוסגר לישראל. "לא ציפיתי להפתעות. זה היה צפוי שיסגירו אותי לישראל. לא היה לי סיכוי, אבל נאבקתי על הזכויות שלי", אמר. חייא צפוי להיות מוחזק באגף הפרדה, ללא קשר עם העולם החיצון למעט באמצעות עורכי דינו, וללא ביקורים של בני משפחה.
בפרשת ניסיון הרצח של מוסלי גייסה המדינה עד מדינה, שצפוי להתעמת עם חייא בחקירה. עם זאת, גורמים המעורים בפרשה מעריכים כי יהיה קושי לבסס את האישומים נגדו באמצעות הראיות הנסיבתיות, וכי ייתכן שהתיק נגד כלל הנאשמים יסתיים בהסדר טיעון.
יותר משנתיים וחצי חלפו מאז הוגש כתב האישום נגד הנאשמים בפרשת ניסיון הרצח, אך המשפט בבית המשפט המחוזי בתל אביב טרם החל. "התיק הזה מזכיר את התיק של ראש ארגון הפשע קוטייר עודה. שם חמש שנים לא התנהל משפט והגיעו להסדר עם כולם. סביר להניח שאם ערן חייא יואשם בתיק, יהיה הסדר טיעון עם כולם, לא אחד אחד", העריך גורם משפטי.
ההערכה היא כי לאחר השלמת החתימה על מסמכי ההסגרה, חייא ינחת בישראל בתוך שבועות ספורים ואולי אף קודם לכן, וייעצר מיד על ידי היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב.