mako
פרסומת

"תיק מורכב מאוד": שבעה נאשמים ברצח בניהו רזי בירושלים

לפי כתבי האישום, בעקבות מריבה בדירת Airbnb הצטיידו הנאשמים בסכינים, אלה ופטיש שניצלים ותקפו את רזי ואת חברו. הפרקליטות ביקשה לעצור את כולם עד תום ההליכים

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
הרגעים לפני הרצח של בניהו רזי ז"ל
הרגעים לפני הרצח של בניהו רזי ז"ל
הקישור הועתק

הפרקליטות במחוז ירושלים הגישה היום (שישי) כתב אישום בגין רצח נגד שבעה מהמעורבים ברצח בניהו רזי בדירת ה-Airnbnb בשכונת נחלאות בירושלים - בהם, האקסית של רזי, אגם צרפי חיילת בת 19, וחברתה שילת חוטה.

מלבד צרפי וחברתה, ארבעת הנאשמים המרכזיים הם נערים בני 15-17. הם מואשמים גם גם בהחזקת סכין שלא כדין ובשיבוש מהלכי משפט. נאשמת נוספת, לינור ששון בת ה-46 מירושלים, מואשמת בסיוע לאחר מעשה ובשיבוש מהלכי משפט.

על פי כתבי האישום, צרפי ורזי ניהלו קשר זוגי, כמה ימים לפני האירוע שכרו צרפי וחוטה את הדירה בירושלים והזמינו אליה את רזי ואת חברו לבלות איתן במהלך סוף השבוע. במהלך הזמן בדירה התפתחה מריבה, ולמחרת עזבו השתיים את המקום, לאחר שטענו כי רזי נהג כלפיהן באלימות.

שילת חוטה, אגם צרפי, מזל ששון

בהמשך הגיעו צרפי וחוטה לביתה של ששון, ושם סיפרו לה ולארבעת הנערים על מה שאירע. לפי כתבי האישום, בעקבות הדברים החליטו המעורבים לתקוף את רזי ואת חברו, ואמרו כי בכוונתם "לגמור אותו". לצורך כך הצטיידו ארבעת הקטינים בסכינים, באלה מתקפלת מברזל, בדוקרן, בתערי גילוח ובפטיש שניצלים מברזל, ויצאו לאתר את רזי ואת חברו.

המעורבים נסעו לאזור שבו שהו רזי וחברו. בהכוונת צרפי וחוטה פגשו הארבעה את השניים, שכנעו אותם לעלות אל הדירה, ושם התפתח עימות. לאחר חילופי דברים הותקף רזי באמצעות האלה, הסכינים וכלי התקיפה הנוספים, נדקר בחזהו ובידו והתמוטט. חברו, שניסה לסייע לו, הותקף גם הוא, הוכה באמצעות פטיש השניצלים ונדקר בידו.

פרסומת

מכתב האישום עולה כי הדקירה בחזה של רזי חדרה לליבו והוא מת מפצעיו. לאחר האירוע נמלטו המעורבים מהמקום, וששון סייעה לחלק מהם להימלט. שישה מהנאשמים נעצרו זמן קצר לאחר האירוע ואחד מהם, אביאור ששון, נמלט והסתתר במשך יותר משבועיים עד שנעצר על ידי המשטרה.

אביאור ששון
אביאור ששון | צילום: דוברות המשטרה

"התיק הזה ממחיש את ההשלכות הקשות כאשר כמה אנשים, קטינים ובגירים כאחד, מחליטים להשתתף באותו אירוע אלים", אמרו בפרקליטות מחוז ירושלים. "בניהו רזי, צעיר בתחילת דרכו, איבד את חייו, אדם נוסף נפצע, ומשפחתו נותרה להתמודד עם כאב ואובדן שילוו אותה כל חייה".

פרסומת

מוקדם יותר היום ציין גורם המעורה בפרטים: "זה תיק מורכב מאוד והייתה פה חקירה יסודית מאוד, כולל שימוש באמצעים טכנולוגיים. החוקרים הפכו אבן על אבן והגיעו לחקר האמת ויצאו מחלקי פאזל תמונה אחת שלמה וברורה שהובילה להגשת כתבי האישום".

החקירה התנהלה על ידי שוטרי היחידה ללוחמה בפשיעה חמורה במשטרת מרחב ציון שבמחוז ירושלים שפענחה את הרצח. בתיק זה נחקרו כ-20 מעורבים בהן קצינת שירות בתי הסוהר, שוטרת שנעצרו ושוחררו בתנאים מגבילים.

עורכי הדין עידן גמליאלי ועופר ארליך, שמייצגים מטעם הסנגוריה הציבורית את אחד הקטינים הנאשמים ברצח בניהו רז מסרו: "טרם קיבלנו את חומרי החקירה, אך כבר מעיון ראשוני בכתב האישום עולה תמונה של אירוע לא מתוכנן ומתגלגל שהסתיים בצורה טרגית. הקטין מכחיש כי גרם בצורה ישירה למותו של בניהו. לאחר שנקבל את החומרים, נציג את טענותינו בבית המשפט".