אחרי השחתת הרכבים: מאות שוטרים פשטו על תראבין
לאחר הפוגרום ביישוב היוקרתי גבעות בר שאירע בסוף השבוע האחרון, המשטרה פתחה בפעילות רחבה ביישוב בנגב. מאות שוטרים פועלים "בכיתור מלא של תראבין", ציינו במשטרה. עוד נמסר כי השוטרים פועלים "בהמשך לפעולות נקמה של עבריינים"


המשטרה פתחה היום (שני) בפעילות מבצעית רחבה ביישוב תראבין שבנגב. מאות שוטרים של המחוז הדרומי ומשמר הגבול משתתפים בפעילות, שכללה גם ירי של כוחותינו.
"מאות שוטרים ולוחמים של המחוז הדרומי, לוחמי חטיבת סה"ר, יחידת יואב, משמר לאומי דרום ומג"ב, בסיוע יחידות ארציות, פועלים בכיתור מלא של הכפר תראבין כחלק מפעילות רחבת היקף", נמסר מדוברות המשטרה. עוד נמסר כי השוטרים פועלים "בהמשך לפעולות נקמה של עבריינים מתראבין בסוף השבוע ובהמשך לסיור המשילות שערכו השר לביטחון לאומי והמפכ"ל דני לוי".
תושבי היישוב זעמו על הפשיטה הרחבה. לטענתם, המשטרה מתנכלת אליהם מבלי להוכיח שיש להם קשר לפוגרום שאירע בגבעות בר. "הכל יחסי ציבור של בן גביר על חשבון הגב שלנו", אמר אחד מהם.
הפעילות מתרחשת לאחר שביום שישי האחרון יידו עשרות בדואים אבנים לעבר ניידות משטרה ביישוב הבדואי תראבין, כשבמקביל תושבי היישוב להבים עודכנו שהתלמידים יאלצו לעשות את הדרך הארוכה לבית הספר אשל הנשיא, זאת בשל חשש ליידוי אבנים בכביש הסמוך ליישוב הבדואי.

כמו כן, בליל שבת האחרון בוצע פוגרום ביישוב היוקרתי גבעות בר שבנגב, אירוע שהכניס את מרבית תושבי האזור לחרדה. רעולי פנים נכנסו ליישוב הציֹתו כלי רכב, הרסו את הגדרות המקיפות את היישוב וניפצו שמשות של כלי רכב.
האירוע החמור לא דווח לציבור למשטרה בזמן אמת, אלא רק לאחר כ-10 שעות בעקבות שאילתה שהופנתה למשטרה. במשטרה הוחלט לדווח על המקרה רק לאחר הפשיטה על שבט תראבין א-צאנה הסמוך לגבעות בר, פשיטה שבה בוצעו מעצרים.