mako
פרסומת

"מחכים לניידת משטרה מעיר אחרת בזמן שעבריינים יורים ברחובות"

בעוד הפשיעה גואה ועבריינים משליכים רימונים באין מפריע, תושבי רעננה ושוהם נאלצים להמתין דקות ארוכות לניידות מערים שכנות. בשוהם המרחק לתחנה עומד על 13 ק"מ, וברעננה חולקים תחנה עמוסה עם כפר סבא והוד השרון - שמכסה רבע מיליון תושבים. המשטרה: "פועלים תחת משאבים מוגבלים"

פורסם:
מאות אלפי תושבים ללא מענה משטרתי הולם
מאות אלפי תושבים ללא מענה משטרתי הולם
הקישור הועתק

רעננה ושוהם נחשבות לערים מבוססות, איכותיות ויוקרתיות, אך מתחת לתדמית הנוצצת מסתתרת מציאות ביטחונית מדאיגה: כ-115 אלף תושבים בשתי הערים (כ-85 אלף ברעננה וכ-30 אלף בשוהם) נותרו ללא תחנת משטרה עצמאית, ונאלצים להסתמך על שירותי חירום מערים שכנות. המצב האבסורדי מוביל לזמני תגובה ארוכים, שעלולים להיות קריטיים במרדף אחר עבריינים ובמניעת פשיעה חמורה.

הזעם בקרב התושבים התפרץ בעקבות אירוע חמור שנחשף לראשונה ב-mako: בשבוע שעבר תועד עבריין רכוב על אופנוע משליך רימון רסס לעבר וילה בשוהם, שולף אקדח, יורה באין מפריע – ונמלט מהמקום מבלי שנתפס. על אף חומרת האירוע, במשטרה לא דיווחו עליו בזמן אמת.

"זה לא הגיוני שבשנת 2025 אין תחנת משטרה בשוהם, יישוב שגדל והתפתח מאוד", מתלוננים התושבים. כיום, תחנת האם שמספקת שירותים ליישוב היא תחנת ראש העין, המרוחקת כ-13.4 ק"מ משוהם. "אם הייתה תחנת משטרה בעיר אפשר היה לתפוס את החשוד. אנחנו מרגישים מופקרים. לא הגיוני שנחכה רבע שעה ויותר לניידת שתגיע מעיר אחרת בזמן שעבריינים יורים ברחובות".

בעקבות המצב, פנתה בשנה וחצי האחרונות ראש מועצת שוהם, דפנה רבינוביץ', מספר פעמים לגורמים בממשלה – ובהם לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר – בדרישה להקים תחנה בעיר, אך עד כה לא זכתה למענה מספק.

תחנה אחת לרבע מיליון תושבים

מצב דומה שורר גם ברעננה, שם התרחשו לאחרונה מספר אירועים חריגים, בהם השלכת רימון הלם לעבר בניין מגורים. למרות גודלה של העיר, אין בה תחנת משטרה פעילה, והתושבים נסמכים על תחנת כפר סבא.

העומס על תחנת כפר סבא הוא עצום: התחנה משרתת לא רק את תושבי כפר סבא (כ-115 אלף איש), אלא גם את רעננה ואת הוד השרון (כ-70 אלף תושבים). המשמעות היא שתחנה אחת אמורה לתת מענה ליותר מ-250 אלף תושבים – משימה שנראית בלתי אפשרית לכוח האדם הקיים.

למרות מחאת התושבים, במשטרת ישראל מבהירים כי אין כוונה מיידית לשינוי המצב."חייבת להיות תחנת משטרה ברעננה, נקודת משטרה קטנה זה לעשות צחוק מהתושבים", אומר תושב העיר. "מזלזלים בביטחון שלנו. הפשיעה חוגגת ואין מי שייתן מענה מיידי".

פרסומת

ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל מפעילה מודל מקצועי ומבוסס נתונים לצורך בחינת הצורך בהקמת תחנות חדשות, הכולל פרמטרים דמוגרפיים, גאוגרפיים, עומסי פעילות ונתוני פשיעה. יחד עם זאת, משטרת ישראל פועלת במסגרת משאבים ארגוניים ותקציביים מוגבלים, ומחויבת לתעדף באופן שיטתי בין מגוון רחב של משימות וצרכים מבצעיים בפריסה הארצית. בתוך כך, המשטרה ממשיכה לבחון את הדרכים היעילות ביותר לחיזוק שירותי המשטרה באמצעות פריסת כוחות, תגבורי פעילות ושיפור זמני המענה".