mako
פרסומת

פרטים חדשים על פתיחת תיק רצח תאיר ראדה

תיק הרצח הועבר לימ"ר תל אביב, שם הוקם צוות מיוחד שיבחן מחדש את כל חומרי החקירה. במשטרה מתכוונים להשתמש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים ולבדוק גם כיווני חקירה חדשים. "נהפוך כל אבן בתיק כדי להגיע לחקר האמת"

שמעון איפרגן​
פורסם:
בית הספר נופי גולן. מימין: זירת הרצח בשירותי ביה"ס
בית הספר נופי גולן. מימין: זירת הרצח בשירותי בית הספר | צילום: Guy.e, CC BY-SA מתוך ויקיפדיה
הקישור הועתק

לאחר שמשטרת ישראל פתחה מחדש את חקירת רצח תאיר ראדה, בימים האחרונים הועבר התיק מהיחידה המרכזית של מחוז צפון לימ"ר תל אביב. במשטרה אומרים כי מדובר במהלך מקובל בתיקי רצח שלא פוענחו במשך שנים, במטרה לאפשר לצוות חקירה חדש לעבור מחדש על כלל חומרי החקירה.

לדברי גורם במשטרה, בימ"ר תל אביב הוקם צוות חקירה מיוחד שיתחיל לבחון את התיק מחדש, כולל כל המסמכים, הראיות והעדויות שנאספו לאורך השנים.

עוד ציין הגורם כי החוקרים יבחנו גם כיווני חקירה חדשים ולא יסתפקו בכיוונים שנבדקו בעבר: "היו אנשים שמסרו עדות פתוחה בתיק והיו כאלה שנחקרו באזהרה. ייתכן וחלק מהם יגיעו לחקירה נוספת ואנשים נוספים שלא נחקרו בכלל ושמם עלה בהקשר כזה או אחר של הרצח יוזמנו. נהפוך כל אבן בתיק כדי להגיע לחקר האמת".

אילנה ראדה, אמא של תאיר ראדה ז"ל
אילנה ראדה, אמא של תאיר ראדה ז"ל | צילום: מיכאל גלעדי, פלאש/90

במשטרה מתכוונים להשתמש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים כדי לבחון מחדש את הראיות שנאספו בזירת הרצח, לצד סרטונים ותיעודים שנמצאים בתיק. גורם בכיר במשטרה אמר כי בעבר כבר היו מקרים שבהם תיקי רצח פוענחו גם עשרות שנים לאחר ביצועם, בזכות טכנולוגיות שלא היו קיימות בזמן החקירה המקורית.

במקביל, באחרונה התקבל חומר מודיעיני חדש הקשור לתיק. במשטרה מדגישים כי בשלב זה לא ברור אם הוא יוביל לפריצת דרך, אבל הוא צפוי להיבדק במסגרת החקירה המחודשת.

גורם המעורה בפרטים אמר כי לאורך השנים התקבלו ידיעות רבות בנוגע לזהות מבצע הרצח או למעורבים אפשריים, אולם לאחר זיכויו של רומן זדורוב נבחנים כעת מחדש כלל כיווני החקירה. "לאחר הזיכוי של רומן זדורוב כל הקלפים נטרפו מחדש", הוא ציין.