mako
פרסומת

התפתחות בחקירת מציאת המיליונים ברכב של הבכיר בעיריית חדרה

מעצרו של הבכיר בעיריית חדרה ושני ילדיו הוארך בבית המשפט בחיפה בחשד לניהול רשת הלוואות לא חוקית והלבנת הון. החוקרת בתיק: "החשדות התחזקו באופן מהותי, אנו עובדים 24/7 כדי להגיע לחקר האמת". בפרשה נחקרים חשדות לסחיטה באיומים, הפרת אמונים וניכיון צ'קים בהיקפי ענק

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
ברוך אואד והכסף שנתפס
ברוך אואד והכסף שנתפס
הקישור הועתק

פרשת השחיתות והעבירות הכלכליות שבה מעורב על פי החשד ברוך אואד, בכיר בעיריית חדרה, הולכת ומסתעפת. היום (ראשון) הובאו אואד ושני ילדיו לדיון בבקשה להארכת מעצרם בבית משפט השלום בחיפה, זאת לאחר ששוטרי תחנת חדרה, בשיתוף היחידה לאכיפה כלכלית ורשות המיסים, תפסו במכוניתו צ'קים בסכום של 17 מיליון שקלים וסכום נוסף של 200 אלף שקלים במזומן.

בפתח הדיון הבהירה נציגת המשטרה את המאמצים המושקעים בתיק ואמרה: "אנחנו עובדים 24/7 שעות, גם בשישי ושבת על מנת להגיע לחקר האמת על אף כל האתגרים שיש במדינה והמצב הביטחוני". לדבריה, מאז הארכת המעצר הקודמת חלה התקדמות משמעותית בביסוס הראיות נגד הבכיר. "מאז ההארכה ועד היום החשדות נגדו התחזקו באופן מהותי", הדגישה החוקרת בפני בית המשפט.

אואד חשוד בשורה ארוכה של עבירות חמורות, הכוללות סחיטה באיומים, הפרת אמונים, איסור הלבנת הון, עבירות על חוק אשראי הוגן, קשירת קשר לפשע ועבירות על פקודת מס הכנסה. על פי החשד, אואד ומעורבים נוספים ניהלו מערך של מתן הלוואות ואשראי בצורה בלתי חוקית ועסקו בניכיון צ'קים. התיק מלווה באופן צמוד על ידי הפרקליטות, ונציגת המשטרה ציינה כי "החשוד הודה בחלק מהדברים. אינני יכולה לפרט בשלב זה...הפרקליטות מעודכנת". עוד הוסיפה החוקרת כי לצוותי החקירה נותרו עוד 87 פעולות לביצוע בתיק המורכב והסבוך, וכי בסופו של תהליך יוטח כל חומר הראיות באואד.

מנגד, סנגורו של אואד, עו"ד שי לוי, טען במהלך הדיון כי הוצע למרשו לשמש עד מדינה, אולם החוקרת טענה בתגובה שדבר כזה אינו ידוע לה. עו"ד לוי הסכים כי קיים חשד סביר בתיק בהיבט הכלכלי, אך דחה את החשדות הנוגעים לעבירות של סחיטה באיומים וביקש לשקול את שחרורו של אואד בתנאים מגבילים.

השופטת שדנה בתיק החליטה להאריך את מעצרו של ברוך אואד בשבעה ימים נוספים. מעצרם של שני ילדיו, המיוצגים על ידי עורך הדין צחי מצרי, הוארך אף הוא - בשבעה ימים ובארבעה ימים בהתאמה. במסגרת פעולות החקירה האחרונות נערך גם חיפוש במשרדו של אואד בעיריית חדרה לאיסוף ממצאים נוספים.

עו"ד שי לוי
עו"ד שי לוי
פרסומת

עו"ד צחי מצרי
עו"ד צחי מצרי | צילום: חיים אפריאט