פרנסואה אבוטבול ביקש לצאת לבר המצווה של בנו - וסורב: "קיים חשש שיברח"
אבוטבול, המרצה מאסר עולם בגין רצח, ביקש לצאת לשמונה שעות כדי להשתתף בעלייה לתורה ובחגיגת בר המצווה של בנו בנתניה. נציב שב"ס התנגד בשל מידע מודיעיני וחשש להימלטות, ובית המשפט קיבל את עמדתו וקבע כי אין מקום להתערב בהחלטה


העבריין פרנסואה אבוטבול מנתניה, המרצה עונש מאסר עולם בכלא ניצן לאחר שהורשע ברצח רענן לוי ז"ל, לא יוכל להשתתף בבר המצווה של בנו - כך קבע בימים האחרונים בית המשפט המחוזי מרכז-לוד, שדחה עתירה שהגיש בנושא.
אבוטבול, שעונשו טרם נקצב, פנה לבית המשפט באמצעות עורכת דינו, עו"ד שני דרי, וביקש לאפשר לו לצאת לחופשה מיוחדת בת 8 שעות כדי להשתתף בטקס העלייה לתורה של בנו בבית כנסת בנתניה ולאחר מכן לקחת חלק במסיבת בר המצווה שתוכננה באולם אירועים בעיר.
בעתירה נטען כי מדובר באירוע משפחתי חד-פעמי ובעל חשיבות מיוחדת עבור בנו הבכור של אבוטבול, שגדל כאשר אביו מצוי מאחורי סורג ובריח. "לאורך כל שנות חייו הכיר בנו של העותר את אביו מאחורי סורג ובריח, וזו יכולה להיות הפעם הראשונה שבה ילווה העותר את בנו באירוע משמעותי ובלתי רגיל, שיש בו כדי לתרום הן לשיקומו של העותר והן לבנו ולבני משפחתו", נטען בעתירה.
לאחר שבשירות בתי הסוהר לא אישרו את הבקשה, הוגשה העתירה לבית המשפט. נציב שירות בתי הסוהר, רב-גונדר קובי יעקובי, התנגד נחרצות למתן החופשה המיוחדת, בין היתר בשל שיקולי ביטחון הציבור וחשש כי אבוטבול ינצל את היציאה מהכלא כדי להימלט ולא לשוב לרצות את עונשו.
עו"ד דרי טענה מנגד כי מרשה מעוניין להשתלב בהליכי שיקום בכלא ואף לשמש כאסיר תומך. עוד ציינה כי בעבר יצא לחופשה חריגה לצורך ביקור בבית חולים לאחר שנפצע בתאונת דרכים ושב לכלא כנדרש.
לדבריה, אין כיום סכסוכים פעילים שעלולים לסכן את אבוטבול, והיא אף חשפה כי הוא משובץ בכלא לצד אסירים שבעבר היו מסוכסכים עם בני משפחתו. בנוסף הציגה מקרה אחר שבו אסיר עולם שעונשו טרם נקצב הורשה לצאת לחופשה מיוחדת לצורך השתתפות בחתונה משפחתית.
נציג שב"ס ביקש לדחות את העתירה על הסף וטען כי אין מקום להתערבות שיפוטית בהחלטת הנציב. לאחר ששמע את טענות הצדדים, החליט השופט לדחות את הבקשה. בהחלטתו קבע כי הוא מקבל את עמדת שב"ס ואת קיומו של מידע מודיעיני שאינו מאפשר את יציאתו של אבוטבול לחופשה מיוחדת.
"כפי שהובהר בחוות הדעת, גם ללא מידע קונקרטי באשר לאי-חזרתו מחופשה של העותר, הרי שבהינתן מצבו כאסיר עולם שעונשו לא נקצב, קיים מאליו החשש כי יציאתו מחוץ לכותלי הכלא עלולה להסתיים באי-חזרתו לכלא ובניצול הסיטואציה לצורך בריחה ממאסר", כתב השופט בהחלטתו.