תיבחן האפשרות לשחרור הנאשמים: דרמה בפרשת ניסיון החיסול של אלי מוסלי
כשנה וחודשיים לאחר שנעצרו תשעת הנאשמים בניסיון הרצח של העבריין, הורה בית המשפט לשירות המבחן להגיש תסקירי מעצר במטרה לבחון אפשרות לשחרורם למעצר בית עם אזיק אלקטרוני – בשל התמשכות ההליכים


בית המשפט המחוזי בתל אביב הורה לשירות המבחן להגיש בתוך חמישה חודשים תסקירי מעצר עבור תשעה נאשמים בפרשת ניסיון הרצח של העבריין אלי מוסלי, ובהם העבריין הבכיר שלומי נאימצ'יק. המטרה: לבחון אפשרות לשחרורם למעצר בית באזוק אלקטרוני, בשל התמשכות ההליכים המשפטיים.
התשעה מואשמים, כל אחד לפי חלקו, בעבירות חמורות של רצח, ניסיונות רצח, קשירת קשר לפשע, החזקת נשק וירי מנשק חם. נאימצ'יק עצמו מואשם בנוסף לניסיון הרצח של מוסלי גם ברצח העבריין שמעון רביבו.
חקירת המשטרה, שנוהלה על ידי היחידה המרכזית של מחוז תל אביב, הסתייעה בשני עדי מדינה שהובילו להפללת נאימצ'יק ושאר הנאשמים, שפעלו לכאורה מטעם ראש ארגון הפשע ערן חייא — יריבם של האחים אלי ויוסי מוסלי.

מעצרם של הנאשמים הוארך כבר חמש פעמים. הפרקליטות פנתה לבית המשפט העליון בבקשה להארכה נוספת, אך סנגוריהם דרשו לבחון חלופות מעצר באמצעות תסקירי שירות מבחן, בטענה כי חומרי החקירה טרם הועברו אליהם ומשפטם טרם החל, שנה וחודשיים לאחר מעצרם.
הפרקליטות הדגישה כי קיימות ראיות מוצקות נגד הנאשמים, כולל עדויות שני עדי המדינה, וטענה כי יש להשאירם במעצר.
השופט אלכס שטיין נענה לבקשת הפרקליטות, אך קבע כי לקראת הארכת המעצר השישית, יש לאפשר לכל נאשם לבקש תסקיר מעצר, שיבחן את אפשרות שחרורו לחלופת מעצר, תוך התחשבות בהתמשכות ההליכים ובנסיבותיהן.