שלושה חודשים אחרי שהשתחרר מהכלא: העבריין מוחמד דכה מיפו נרצח בירושלים
שלושה חודשים לאחר שהשתחרר מהכלא ועבר שיקום, נרצח הבוקר מוחמד דכה על ידי מתנקש רעול פנים שביצע וידוא הריגה ונמלט. המשטרה בוחנת האם מדובר בנקמה על אירועי עבר ביפו


רעול פנים חיסל הבוקר (רביעי) את העבריין מוחמד דכה, בן 28, בעת שיצא מהוסטל שיקומי שבו שהה בירושלים. על פי החשד, רוצח שכיר ארב לדכה מחוץ למבנה לאחר שקיבל לידיו את פרטי הכתובת המדויקת של ההוסטל. המתנקש ירה בדכה מטווח קצר, ביצע וידוא הריגה ונמלט מהמקום במהירות.
צוותי מד"א שהוזעקו לזירה מצאו את דכה כשהוא פצוע באורח אנוש והחלו להעניק לו טיפול רפואי ראשוני. פרמדיק מד"א נדב טייב סיפר כי הגיע במהירות למקום והבחין בפצוע שוכב במרכז הכביש כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה, עם פציעות ירי בגופו. הצוותים העלו אותו לניידת טיפול נמרץ ופינו אותו לבית החולים תוך ביצוע פעולות החייאה אינטנסיביות, אך זמן קצר לאחר מכן נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.
כוחות משטרה רבים הגיעו לזירת הרצח והחלו באיסוף ממצאים וראיות. תיק החקירה הועבר לטיפול היחידה המרכזית במשטרת מחוז ירושלים. דכה השתחרר מהכלא לפני כשלושה חודשים בלבד לאחר שפרקליטו, עו"ד קובי אביטבול, הביא לשחרורו בוועדת שחרורים בעקבות הליך שיקומי שעבר. עם שחרורו הוא נשלח להמשך השיקום בהוסטל בירושלים ונחשב לאסיר ברישיון.
בעברו היה דכה מעורב בתיק רצח ראשד דוויכאת שאירע לפני כשש שנים, אירוע שבגינו נדון לשבע שנות מאסר בלבד. כעת נבדק החשד כי הרצח הבוקר בוצע במסגרת סכסוך עבריינים המושפע מהנעשה ביפו, וכנקמה על מעורבותו של דכה בתיק הפשיעה החמור מהעבר. נכון לשעה זו, טרם נעצרו חשודים בביצוע המעשה.