mako
פרסומת

בלי שנתפס: יד ימינו של קותי זיני הסתתר במשך חודש בבית בצפון

במשך חודש ימים חשבה המשטרה שאסי איפרגן נמלט מגבולות ישראל. העבריין, שנחשב לאחד מאדריכלי התוכנית להברחת 30 ק"ג קוקאין מקולומביה, הסתתר בבית בצפון הארץ ותקשר עם העולם באמצעות טלפון של אדם אחר. כעת, רק לאחר שאסף מידע אודות האישומים נגדו, הוא נעצר

שמעון איפרגן​
פורסם:
צוללני הקוקאין
אסי איפרגן (משמאל) יחד ועו"ד צבי אבנון בערב ההסגרה | צילום: מתוך הפייסבוק של המצולם
הקישור הועתק

העבריין אסי איפרגן, שהוגדר על ידי המשטרה כיד ימינו של קותי זיני בפרשת הברחת הקוקאין מקולומביה, הסתתר במשך כחודש ימים באזור הצפון מבלי שחוקרי להב 433 ידעו איפה הוא נמצא. הם חשדו שהוא בכלל טס לטורקיה או למרוקו בזהות בדויה.

ביום בו נעצרו שבעת חברי הרשת ובהם גם זיני, איפרגן, המתגורר בחדרה, נעלם. הוא הבין או שקיבל מידע מוקדם על כך שהמשטרה עוקבת אחריו ואחר זיני ושאר חברי הרשת.

במשטרה חושדים כי איפרגן הסתתר בבית בצפון הארץ, כשברשותו טלפון שלא שייך לו ובאמצעותו יצר קשר עם העולם החיצון כדי למנוע מהמשטרה להגיע אליו. הוא היה בקשר עם עו"ד צבי אבנון וחברים קרובים.

צוללני הקוקאין
אסי איפרגן | צילום: מתוך הפייסבוק של המצולם

לפני כמה ימים איפרגן החליט להסגיר את עצמו למשטרה ויצר קשר עם  עו"ד אבנון. הוא הגיע למשרדי להב 433 נעצר ונלקח לחקירה.

בחקירתו טען איפרגן מספר פעמים שאין לו קשר להברחה ושהוא לא קשור אליה. לאיפרגן היה ברור מכתבות שקרא או נחשף אליהן טרם הסגרתו שהצוללנים למעשה הפלילו אותו ואת זיני.

חלק מהסמים שנתפסו בפרשה של יקותיאל זיני
חלק מהסמים שנתפסו בפרשה של יקותיאל זיני | צילום: דוברות המשטרה

מחקירת המשטרה וכתב האישום שהוגש נגד חברי רשת ההברחה עלה שאיפרגן הוא למעשה זה שיצר את הקשר עם הצוללנים ניר אלמקייס ויוסף אשרף. הוא ביקש מהם לצלול לירכתי האונייה שהגיעה מקולומביה עמוסה בפחם ועגנה בחדרה, כדי למשות מהמים תיבה מלאה בקוקאין שהוברח לארץ. הצוללנים ציינו בעדותם במשטרה כי איפרגן היה זה שנתן להם אלפי שקלים על הצלילות ובגלל שהים היה סוער הם התקשו לאתר את התיבה.

בן זיני ואביו יקותיאל, יקותיאל זיני
בן זיני ואביו יקותיאל | צילום: n12

"אסי וקותי דיברו עם ניר (הכוונה לניר אלמקייס הצוללן), אמרו לו שצריך לבדוק את זה, לראות שוב. הפעם הספינה הייתה בחוץ", סיפר בעדותו הצוללן אשרף שנאשם גם הוא בתיק בייבוא סמים מסוכנים. הוא טען שאיפרגן וקותי שילמו לכל אחד מהם עבור הצלילות סכום של 20 אלף שקל.

פרסומת

החולייה שחשודה בהברחת הקוקאין לישראל
חברי הרשת המואשמים בהברחת הקוקאין לישראל

עו"ד אבנון, פרקליטו של איפרגן, הסכים שמעצרו יוארך בשמונה ימים. ביום ראשון הבא הפרקליטות תגיש נגדו כתב אישום לבית המשפט המחוזי בחיפה בגין עבירות של ייבוא סמים מסוכנים וקשירת קשר לפשע.