mako
פרסומת

העונש לצעיר שנשלח לחסל עבריין תמורת 50 אלף שקל – ונכשל בגלל מעצור באקדח

צ'מרה פרדה, צעיר בן 22 מפתח תקווה ללא עבר פלילי, נשלח לחסל את יאיר אוחנה – עבריין מוכר מאשדוד. הוא ארב לו בכניסה לבניין עם אקדח, אך כשל בירי ונמלט. גזר הדין: 4.5 שנות מאסר וקנס כספי

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
התיעוד שבו נראה על פי החשד יאיר אוחנה יורה בחנות ה
התיעוד שבו נראה על פי החשד יאיר אוחנה יורה בחנות הדגים
הקישור הועתק

צ'מרה פרדה, צעיר בן 22 מפתח תקווה, נשלח לפני כשנה על ידי עבריינים בכירים לבצע חיסול של יריבם, העבריין יאיר אוחנה מאשדוד – אך כשל במשימה לאחר שמעצור באקדח מנע ממנו לירות. בימים האחרונים גזר עליו נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע, בני שגיא, עונש של ארבע שנות מאסר וחצי, לצד קנס בסך 6,000 שקלים.

לפי כתב האישום, פרדה קיבל תמורת החיסול המיועד סכום של 50 אלף שקלים. הוא הגיע לאשדוד ערב לפני ניסיון הרצח, רכוב על אופנוע גנוב, וישן בבית מלון מקומי. למחרת, בעקבות הוראה שקיבל ממעסיקיו, הגיע לכניסת בניין המגורים של אוחנה, כשזה שב מטיול טרקטורונים עם בנו.

כשאוחנה הבחין בפרדה שולף אקדח, הבין מיד שמדובר בניסיון חיסול ונמלט במהירות אל תוך הבניין. פרדה רדף אחריו וניסה לירות בו מספר פעמים, אך האקדח לא פעל. בתגובה, הכה את אוחנה בראשו באמצעות קת האקדח. בשיאו של המאבק נפל האקדח מידיו של פרדה – ובנו של אוחנה, שכיוון את האקדח לעברו, איים עליו שיסתלק מהמקום. פרדה נמלט.

לאחר מכן זרק את האופנוע, שרף את בגדיו כדי להעלים ראיות וחזר למלון. חקירה יסודית של המשטרה הובילה למעצרו, בין היתר בזכות ראיות פורנזיות והפללה בתא המעצר על ידי מדובב. "ניסיתי לחסל אותו כמה פעמים, אבל האקדח נתקע לי", אמר בחקירה.

לפרדה לא היה כל עבר פלילי, והפרקליטות דרשה להעמידו לדין בגין חבלה מחמירה, נשיאת נשק ותקיפה. במסגרת הסדר טיעון שנחתם לאחר שהסנגור, עו"ד עלי אבו לבן מהסנגוריה הציבורית, העלה קשיים ראייתיים – הודה פרדה במיוחס לו. אוחנה עצמו ביקש מבית המשפט שלא להטיל פיצוי כספי על פרדה.