mako
פרסומת

שטפתם את הרכב? יכול להיות שעוקבים אחריו כדי לגנוב אותו

משטרת מחוז ירושלים עצרה אתמול את בעליו של מכון שטיפה באבו גוש, בחשד שהתקין מכשירי מעקב מסוג אייר-טאג ברכבים של לקוחות – כחלק ממערך מתוחכם לגניבת כלי רכב. במשטרה מעריכים כי מדובר בשיתוף פעולה בין עובדים במכונים לגנבי רכב – וקוראים לציבור לבדוק את המכוניות לאחר כל שטיפה

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
מכשיר אייר-טאג שהתגלה ברכב שעבר שטיפה
מכשיר אייר-טאג שהתגלה ברכב שעבר שטיפה
הקישור הועתק

חקירה סמויה שהתנהלה בתקופה האחרונה במשטרת מחוז ירושלים הובילה לחשיפת שיטה חמורה ומסוכנת לגניבת רכבים: שימוש במכשירי מעקב (AirTag) שהוסתרו ברכבים של לקוחות לאחר שטיפה – מבלי ידיעתם. אתמול (שלישי), נעצר בעל מכון שטיפה באבו גוש בחשד שהתקין את המכשירים במכוניות של לקוחות, לצורך איתור וגניבה בהמשך. את התופעה חשפנו לראשונה ב-mako.

החקירה, שנוהלה על ידי תחנת הראל והיחידה ללחימה בפשיעה במרחב ציון, נפתחה בעקבות מספר תלונות על מכשירי אייר-טאג שהתגלו בתוך רכבים לאחר ביקור במכון שטיפה מסוים באבו גוש. בחלק מהמקרים, כלי הרכב נגנבו תוך זמן קצר.

לפי החשד, בעל המקום – תושב אבו גוש בשנות ה-50 לחייו – הסליק את מכשירי המעקב במהלך ניקיון הרכב. אתמול, עם הפיכת החקירה לגלויה, פשטו בלשי המשטרה ולוחמי מג"ב על בית העסק וביתו של החשוד, שם נתפסו אמצעים טכנולוגיים מתקדמים וסכומי כסף גדולים.

החשוד נלקח לחקירה במשרדי יחידת יל"פ ציון, והיום יובא לדיון בהארכת מעצרו. במשטרה מדגישים כי מדובר בתופעה חמורה שעלולה לסכן את ביטחון הציבור, וקוראים לנהגים לבדוק את רכבם לאחר שטיפה – ולדווח על כל מכשיר לא מוכר.

פרסומת

לא מקרה בודד: כך זה עובד

מהחקירה עולה כי מדובר בתופעה רחבה: עובדים במכוני שטיפה, חלקם תושבי שטחים, פועלים לפי החשד בשיתוף עם כנופיות גנבי רכבים. על פי ההערכה, העובדים מקבלים תשלום עבור התקנת מכשירי המעקב – שמספקים לגנבים מידע מדויק על מיקום הרכב וקלות גישה לגניבה.

א', תושבת ירושלים בשנות ה-40 לחייה, חוותה זאת על בשרה רק לאחרונה: "שטפתי את הג'יפ היוקרתי שלי בעיר, מסרתי את המפתח והקוד, וישבתי לשתות קפה", סיפרה. "כשסיימו, ראיתי שהרכב מונע – אבל לא חשדתי. זמן קצר לאחר מכן התחילו להגיע התראות בטלפון על מכשיר אייר-טאג קרוב".

קרוב משפחה שבדק את הרכב מצא את המכשיר מתחת לשטיח. "מישהו שם אותו כדי לדעת איפה אני גרה ולגנוב את הרכב", אמרה.

תופעה מוכרת במשטרה – וקשה להוכחה

זוהי לא הפעם הראשונה שהמשטרה נאלצת להתמודד עם תופעה זו. לפני כשנה דווח על תושבת תל אביב שמצאה מכשיר מעקב בג'יפ שלה, זמן קצר לאחר שביקרה במכון שטיפה בעיר. שבעה עובדים – תושבי יריחו – נעצרו, אך שוחררו מחוסר ראיות.

"עברנו על כל המצלמות", סיפר קצין במרחב ירקון, "אבל אין תיעוד מתוך הרכב עצמו, ולכן אי אפשר היה להוכיח מי מהם ביצע את ההתקנה".