mako
פרסומת

"אני אז*** אותך, אשב עליך בית סוהר": תיעוד העימות החריג בין השוטרת לאזרח במקלט

השוטרת, שהושעתה מתפקידה והוזמנה לחקירה במח"ש בעקבות האירוע, נשמעת מאיימת על השכן במהלך שהייה במקלט בפתח תקווה - בזמן שהיא שולפת אקדח ומציגה תעודת שוטר בפניו: "אתה תהיה עצור, יא בן זונה". "היינו בהלם ששוטרת במשטרת ישראל מתנהגת בצורה כזו אלימה", שחזר אחד השכנים

שמעון איפרגן​
פורסם:
רגעי העימות במקלט
רגעי העימות במקלט
הקישור הועתק

במח"ש פתחו בחקירה בעקבות העימות בין שוטרת סיור באחת מתחנות המשטרה במרחב שרון לבין שכן במקלט בפתח תקווה, במהלכו היא שלפה אקדח לאחר שהוא לטענתה תקף את אמה. השוטרת, שעל פי החשד רצתה "ללמד אותו לקח" לעיני יושבי המקלט, נחקרה היום (ראשון) באזהרה בחשד לתקיפה, איומים, שימוש לרעה בכוח המשרה ושימוש פזיז ורשלני בנשק.

קודם לכן היה ויכוח בין השכן לאמה של השוטרת בנוגע לסגירת דלת המקלט. השוטרת החליטה להתערב, לאחר שהשכן לטענתה הטיח את ראשה של אמה לקיר. בתיעוד האירוע נשמעת השוטרת מאיימת בזמן שהיא מנופפת באקדח ומציגה תעודת שוטר: "תוריד את היד, אני אזיין אותך. אני אשב עליך בית סוהר. תגיד לו ברוסית, יא בן זונה. אתה תהיה עצור".

במהלך העימות ניסתה השוטרת למנוע מאחד השכנים לתעד את האירוע בטלפון הנייד שלו, ודחפה אותו. "היינו בהלם ששוטרת במשטרת ישראל מתנהגת בצורה כזו אלימה", שחזר אחד השכנים, "ככה לא מתנהגת שוטרת. אם אותו שכן דחף את אמה או מה שלא יהיה שתזעיק שוטרים. זה מטורף לנופף אקדח במקלט ולאיים".

התיעוד הגיע לבכירי המשטרה במחוז מרכז, שהעבירו את פרטי האירוע לטיפול המחלקה לחקירות שוטרים. השכן נחקר בחשד לתקיפת אמה של השוטרת אבל שוחרר בתנאים מגבילים, לאחר שהכחיש את המיוחס לו.

"זה אירוע חמור. מצופה מאיש משטרה לובש מדים להתנהג בצורה מכובדת וראויה גם ברגעי לחץ. נפעל בהתאם לחקירת מח"ש", ציין גורם במשטרה.