דקירת הילדים בבית שמש: "הגיעו רצף הודעות הזויות, לא הבנו מה קרה לנו"
הלל מרדכי דדון הוא בן השבע שנדקר למוות בביתו בבית שמש, ובן דודו עדיין מאושפז באורח בינוני. בריאיון התייחס ראש העירייה להלם הכבד בעיר לאחר התקרית הקשה: "זו בית שמש שלא חווינו בכזה עצב מרוכז"

הלל מרדכי דדון ז"ל, ילד בן שבע, נדקר אתמול (שני) למוות בבית שמש. בן דודו בן הארבע, שהיה איתו, מאושפז במצב בינוני. השניים נדקרו בחצר בית בעיר בזמן מסיבת יום הולדת. על פי החשד תושב השכונה, שנבחנת האפשרות כי מעורער בנפשו, שמתגורר כמה עשרות מטרים מבית המשפחה הוא העומד מאחורי התקרית.
ראש עיריית בית שמש, שמואל גרינברג, התייחס למקרה הטרגי ולבחינת מצבו הנפשי של החשוד בדקירה. "שמענו את כל הגרסות, לא כל כך מוכר למשטרה רקע של ערעור נפשי", אמר ליואב לימור ב"חדשות הבוקר". "אני לא נכנס לרקע של הפוגע, שלחנו מיד צוותים אל המשפחה, היו אתמול כמה זירות והיה בלבול שלם במערך".
גרינברג הסביר כי לצד אירוע הדקירה, ילד בן ארבע נהרג מפגיעת רכב באותן שעות. "הגיעו רצף הודעות הזויות, לא נורמליות. התקבלה הודעה על ילד בן ארבע שנהרג בתאונת דרכים, ובמקביל על שני ילדים שנדקרו, כשאחד מהם מת. לא הבנו מה קורה לנו. זו בית שמש שלא חווינו בכזה עצב מרוכז", הוסיף.
איך אתם עוזרים למשפחה שקיבלה מכה קשה?
"אנחנו בקשר עם המשפחה בכל מה שהיא צריכה. הילד שנהרג עולה לכתה ב', הילד הזה לא יהיה בשנת הלימודים הבאה. ילד נוסף לא יהיה בגן, זה מוות מיותר, אכזרי וברוע לב".
הדיווח הראשוני על האירוע החריג התקבל במוקד מד"א בשעה 16:40 אחר הצהריים. הדיווח התקבל אחרי שאב המשפחה חזר הביתה ואיתר את שני הילדים הפצועים כשהם בבריכה מתנפחת. האם יצאה ככל הנראה לקניות עבור חגיגת יום הולדת.