mako
פרסומת

ירושלים: נערים נעצרו בחשד לתקיפה והתעללות בצעיר בעל צרכים מיוחדים

ארבעה חשודים תושבי ירושלים, הצעיר ביניהם רק בן 14, נעצרו בחשד למסכת התעללות משפילה בבן 18, בעל צרכים מיוחדים. באחד המקרים פרסם אחד החשודים תיעוד מבזה של הקורבן

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
ניידת משטרה
ניידת משטרה
הקישור הועתק

ארבעה חשודים בני 14, 15 ו-19 נעצרו אמש (ראשון) על ידי בלשי היחידה ללחימה בפשיעה במרחב ציון, בחשד שתקפו, סחטו באיומים ופגעו בפרטיות של צעיר בן 18, בעל צרכים מיוחדים, תוך השפלתו וביזויו.

חקירת מעשים חמורים אלו, שנמשכו לאורך תקופה ארוכה, על ידי שוטרי מחוז ירושלים, הובילה למעצרם של החשודים המעורבים. על פי ממצאי החקירה עד כה עולה כי כבר במהלך חודש ינואר השנה, הותקף הקורבן על ידי שלושה חשודים תושבי ירושלים והיישובים הסמוכים, כשאחד מהם אף תיעד את מקרה האלימות והפיץ אותו ברשתות החברתיות.

שבועות ספורים לאחר האירוע האלים, הותקף בן ה-18 פעם נוספת על ידי שניים מהחשודים, שהבחינו בו סמוך לתחנה המרכזית בירושלים. הוא הצליח בשלב מסוים להימלט ופונה לטיפול רפואי. מיד עם הגשת תלונה בעקבות המקרה ובעקבות חומרתה, הוטלה המשך החקירה על היחידה ללחימה בפשיעה ציון, ונמשכו פעולות חקירה מקצועיות במטרה להגיע אל אותם חשודים ולהביאם לחקירה.

אמש כאמור אותרו הארבעה ונעצרו לחקירה בחשד לעבירות של תקיפה, סחיטה באיומים ופגיעה בפרטיות (פרסום תצלום משפיל או מבזה). מעצרם של שלושה מהם הוארך כבר אתמול במספר ימים, ומעצרו של החשוד הרביעי הוארך היום בבית המשפט, עד ליום רביעי הקרוב.

מהמשטרה נמסר כי תמשיך לחקור את המקרה החמור של האלימות, סחיטה ואיומים, לרבות פגיעה בכבודו של קורבן חסר ישע, במקצועיות וברגישות רבה. זאת במטרה להגיע לחקר האמת ומיצוי הדין עם המעורבים הצעירים.