החשוד ביריקה על קצינה הודה במעשה: "הייתי עצבני"
מוחמד אחמד מהכפר חווארה הודה כי ירק על קצינת במהלך נסיעה באוטובוס, לאחר שבתחילה הכחיש כל קשר למקרה. החוקרים הציגו בפניו ממצאי DNA שקשרו אותו לאירוע – ובעקבותיהם נשבר והודה. לדבריו, פעל מתוך כעס לאחר שהקצינה עברה מקום כששמעה מוזיקה בערבית. כתב אישום הוגש נגדו בגין תקיפת עובד ציבור וכניסה לא חוקית לישראל


מוחמד אחמד, בן 24 מהכפר חווארה שבשומרון, הודה ביריקה על קצינת צה"ל. החוקרים הציגו בפניו ממצאי בדיקת DNA שקשרו אותו לאירוע – מה שהוביל לשבירתו ולהודאה. היום (חמישי) הגישה נגדו יחידת התביעות של משטרת מחוז ת"א כתב אישום בגין תקיפת עובד ציבור וכניסה לא חוקית לישראל.
בתחילה הכחיש אחמד כל קשר, וטען שלא היה באוטובוס ואף לא בישראל בזמן התקרית. לאחר הצגת הראיות, שינה את גרסתו והודה: "ירקתי עליה בגלל שעברה מקום באוטובוס. זה עצבן אותי מאוד. התקרבתי אליה ותחנה לפני שירדה ירקתי וברחתי".
לשאלת החוקרים מדוע עשה זאת, טען כי היה עצבני ונפגע מכך שעברה מקום לכאורה משום ששמעה מוזיקה בערבית. עם זאת, במשטרה מעריכים כי מדובר במניע לאומני, שכן לא תקף נוסעים אחרים שהיו סביבו. "אנחנו מעריכים שהיריקה הייתה מכוונת בגלל שמדובר בקצינה בצה"ל", אמר גורם במשטרה. לדבריו, "הוא מסר גרסה כללית. הנושא הלאומני ייבדק".
אתמול פורסם כי אחמד הועבר למתקן כליאה ביטחוני של שירות בתי הסוהר במרכז הארץ, וסווג כעציר ביטחוני. לפי גורמים בשב"ס, משמעות הסיווג היא שאחמד יוחזק בתנאים הקשים ביותר – ללא טלוויזיה, שיחות טלפון, ביקורים או רכישת מוצרים בקנטינה. "בדקנו את הסיווג של היורק והגענו למסקנה שמדובר באירוע ביטחוני לכל דבר, גם מבחינה מודיעינית", הסביר בכיר בשירות בתי הסוהר. "המעשה שביצע – יריקה על קצינת צה"ל – בעינינו שקול לפגיעה בביטחון המדינה. הוא יהיה מנותק מהעולם ויקבל יחס של מחבל".